Política

ERC, CUP i comuns registren aquest dimarts la petició perquè el Parlament investigui els abusos a l’església

El ple de la cambra haurà de donar llum verda a la creació d’una comissió

El PSOE i el PNB registren al Congrés una proposta per deixar la comissió en mans del Defensor del Poble

ERC, la CUP-NCG i En Comú Podem tenen previst de registrar aquest dimarts al Parlament la petició conjunta per crear una comissió d’investigació sobre els abusos sexuals comesos en institucions de l’Església. La petició arriba al registre sense la firma de JxCat ni del PSC-Units. Els socialistes aposten per crear una comissió d’investigació que no se circumscrigui als abusos en el si de l’Església, mentre que des de JxCat encara no han decidit si hi donaran suport.

La iniciativa prové precisament d’En Comú Podem, que la va llançar la tardor passada, i ha sumat les adhesions dels republicans i dels anticapitalistes. Precisament, la líder dels comuns a la cambra, Jéssica Albiach, va explicar que la seva intenció és “conèixer tota la veritat sobre la pederàstia dins l’Església catòlica” i “depurar responsabilitats i obrir un procés de reparació a totes les víctimes”. La creació d’aquesta comissió quedarà previsiblement en mans del ple del Parlament, que votarà si l’accepta o no. ERC, CUP-NCG i comuns sumen 50 dels 135 diputats del Parlament.

Defensor del Poble

El PSOE i el PNB han registrat conjuntament una proposició no de llei per a la creació d’una comissió d’experts independents que estudiï els casos d’abusos a menors en el sí de l’Església catòlica. La comissió quedaria en mans del Defensor del Poble, i només remetria al Congrés les seves conclusions. La iniciativa es debatrà al ple de la setmana que ve al Congrés dels Diputats, i de moment no inclou la signatura d’ERC, Podem i Bildu, que en van registrar una altra perquè aquesta comissió es constitueixi i funcioni al Congrés, de manera que passin per la cambra baixa experts, víctimes i responsables de l’Església.

La proposta del PNB i PSOE vol treure la comissió del Congrés perquè quedi en mans d’experts independents que delimitin les responsabilitats i ajudin a reparar els danys a les víctimes d’abusos. Segons la proposta, un cop conclogui la investigació, la comissió remetrà un informe al Congrés per “l’adopció de mesures” per part de la cambra legislativa i el govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries