Política

El Parlament adaptarà el calendari previst perquè no hi hagi ple el 8-M

La presidenta informa a la Mesa del canvi

No hi haurà ple el 8-M. Tal com ha pogut saber l’ACN, el Parlament adaptarà el calendari previst perquè no hi hagi sessió el dimarts 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Segons fonts de la Presidència, Laura Borràs ha informat aquest dimarts els grups de la cambra a la Mesa d’aquesta modificació, i el ple començarà l’endemà, el 9 de març. Tal com ha avançat l’ACN aquest dimarts al matí, ERC, CUP i comuns demanarien canviar la data del ple. Anticapitalistes i En Comú Podem volien portar la petició a la Junta de Portaveus de la setmana que ve. Ja no caldrà, perquè la presidenta del Parlament ja ha decidit modificar l’agenda. Fins ahir a la nit, Borràs tenia previst mantenir el ple del 8-M, segons fonts del seu equip.

D’altra banda, Vox i PPC s’han mostrat en contra de canviar la data del ple, segons fonts de les dues formacions consultades per l’ACN. Al seu torn, Cs no tenia previst demanar cap canvi. La Mesa i la Junta del 10 de desembre de 2021 va aprovar el calendari de sessions fins al juliol de 2022, i el Parlament preveu que el 8 de març comenci un ple ordinari.

De cara al 8 de Març del 2022, de moment, la Comissió Laboral de l’Assemblea Feminista del 8-M, junt amb diversos col·lectius i organitzacions feministes, té la intenció de tornar a convocar una “vaga general”, així com diversos actes al llarg del dia.

Durant els darrers anys, sindicats, entitats, organitzacions i associacions feministes han convocat actes, mobilitzacions i manifestacions el 8-M per reivindicar la igualtat entre les dones i els homes, i exigir que s’acabin la violència masclista i les conductes discriminatòries de l’heteropatriarcat.

L’any passat, per exemple -i malgrat la pandèmia-, la CGT, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Sindillar i el Sindicat de Periodistes van convocar una vaga “general i feminista” per al Dia Internacional de les Dones. Es va organitzar una manifestació estàtica a Barcelona -amb inscripció prèvia, a causa de les mesures restrictives per la covid-19. S’hi van mobilitzar 4.500 persones, segons la Guàrdia Urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries