Política

Joan Manuel Serrat rep la Gran Creu de l’Ordre Civil Alfons X el Savi

El govern espanyol reconeix al cantautor barceloní una “carrera brillant” i una contribució rellevant “a la cultura i l’art espanyol”

Serrat iniciarà a l’abril una gira de comiat que acabarà al desembre a Barcelona

Joan Manuel Serrat ha rebut aquest dimarts la Gran Creu de l’Ordre Civil Alfons X el Savi.  La condecoració, que li ha lliurat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va ser aprovada pel Consell de Ministres del 7 de desembre en reconeixement a la seva “brillant carrera”, que es remunta al 1965, i la seva “contribució a la cultura i l’art espanyols”.

“Estic feliç i emocionat de rebre aquesta distinció”, ha assegurat el cantautor barceloní en un acte celebrat al Palau de al Moncloa i en el que ha estat acompanyat d’amics i familiars.

Serrat ha explicat que en la seva trajectòria l’única cosa que ha fet és “allò que volia fer, com ho volia fer i de la forma en què, encertadament o equivocada, creia que havia de fer-ho”.

El músic ha reconegut que quan va saber que li concedien aquesta distinció el primer que va fer va ser cercar a Internet a qui més li havien lliurat aquesta condecoració i va “descobrir que hi havia Álvaro Mutis, Concha Velasco o José Luis Cuerda, tots amics”. “Em vaig sentir reconfortat”, ha afegit Serrat, que ha afirmat que intentarà ser “una mica com ells”.

De la seva banda, Sánchez ha qualificat Serrat de “mestre i un referent, a més d’un excel·lentíssim ciutadà”. “La creu que avui imposem és per a un nen etern a qui direm a partir d’ara excel·lentíssim, excel·lentíssim poeta, escriptor, lletrista, músic, ciutadà”, ha dit.

Sánchez ha recordat que aquesta condecoració s’atorga a les persones que s’han distingit pels seus mèrits en els camps de l’educació, la ciència, la cultura, la docència. “En definitiva, a tots els que fan una tasca essencial per fer millor la societat”, ha reblat.

Serrat va anunciar fa uns mesos una gira per acomiadar-se dels escenaris, després de 56 anys de carrera. El primer concerts serà el 27 d’abril a Nova York i l’últim al desembre a Barcelona.

En aquest sentit, Sánchez li ha dit que “d’alguna manera, volem acompanyar-te en aquest viatge” i aquesta medalla “és el símbol de l’immens afecte que et professem”-



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona