Política

Dimiteix el número 2 del PP

Teodoro García Egea confirma que deixa el càrrec “per facilitar la transició”

Casado convoca dimarts vinent la Junta Directiva per posar en marxa el Congrés Extraordinari del PP

El fins ara secretari general del del Partit Popular (PP), Teodoro García Egea, ha anunciat aquest dimarts que deixa el seu càrrec al partit “per facilitar la transició”.

Després que durant tota la tarda s’hagi donat per feta la renúncia del número 2 del partit –però sense confirmació oficial–, el mateix García Egea ha explicat en una entrevista al programa El Objetivo de La Sexta que ha decidit dimitir arran de la crisi desencadenada a la formació en els darrers dies.

El dirigent popular ha explicat a la periodista Ana Pastor que ha pres la decisió per “obrir una nova etapa” a la formació. Ha assegurat que aquesta ha estat “una de les decisions més difícils de la seva vida”.

García Egea ha defensat la tasca del seu equip i ha afirmat que el PP està “molt millor” ara que abans de l’arribada de Pablo Casado a la presidència.

En aquest context, ha assegurat que la seva relació amb el líder del partit és “més forta” ara que fa dues o tres setmanes i ha afirmat que “la història jutjarà Casado com a un home de principis”.


Casado convoca la Junta Directiva Nacional
El líder del PP, Pablo Casado, ha convocat finalment per al proper dimarts, 1 de març, la Junta Directiva Nacional.

Segons han explicat fonts de la formació conservadora, la reunió servirà per posar en marxa el XX Congrés Nacional del PP, que tindrà caràcter extraordinari.

L’anunci arriba enmig de la crisi interna oberta al PP entre els entorns del president del partit, Pablo Casado, i de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, arran del cas de possible corrupció que esquitxa el germà d’aquesta.

La renúncia de García Egea s’afegeix a la de la delegada de Cultura i Esport de l’Ajuntament de Madrid, Andrea Levy, com a presidenta del Comitè de Garanties del PP.

La mateixa Levy ha explicat a les xarxes socials que ahir va presentar la seva dimissió i ha a demanat que es convoqui el Congrés Extraordinari.

Levy ha lamentat “amb molt dolor i tristesa l’espectacle d’aquests dies”. “No ho mereixen els nostres afiliats ni el nostre país”

La crisi interna del PP també s’ha cobrat com a víctimes polítiques Belén Hoyo, que ha dimitit de presidenta del Comitè Electoral, i l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, que ha renunciat a ser el portaveu nacional del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell