Política

L’oposició tomba el pressupost de l’Ajuntament de Badalona

Guijarro deixa la qüestió de confiança com a última opció i intentarà “esgotar el diàleg” per tornar a votar els comptes

El PP i Guanyem Badalona han votat en contra del pressupost municipal que presentava aquest dimarts al ple el govern municipal del PSC, ERC, En Comú Podem i Junts. Els grups de l’oposició han retret al govern intentar aprovar els comptes de 2022 sense haver-los volgut negociar.

Per la seva banda, l’alcalde, Rubén Guijarro, els ha demanat fins a última hora una abstenció: “Donem-nos 30 dies més fins a l’aprovació definitiva. I si no és possible, no és possible. És l’oportunitat que necessita Badalona”, ha pregat sense èxit l’alcalde socialista.

Fonts municipals han explicat a l’ACN que la intenció és “esgotar totes les vies de diàleg” per, si cal, tornar a portar el pressupost al ple i deixar la qüestió de confiança com a última opció.

Després de prop d’una hora de debat, el pressupost de l’Ajuntament de Badalona no s’ha aprovat, tal com estava previst. L’oposició hi ha votat en contra retraient l’actitud de l’alcalde, Rubén Guijarro, a qui han demanat que evités portar els comptes a votació. Des de Guanyem li han demanat que retiri el punt per reprendre la negociació.

Amb tot, la presentació d’una qüestió de confiança per aprovar els comptes, com han explicat des del govern municipal en els darrers dies, no és ara l’opció prioritària per a Guijarro. Fonts del govern municipal detallen que la intenció és poder aprovar el pressupost per la via ordinària i per això s’intentarà novament reprendre les converses. No s’ha fixat, per ara, cap calendari ni dates límit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres