Política

Elena acusa el PSC de ser “el principal garant” que s’apliqui la ‘llei mordassa’ amb “mà de ferro”

El conseller d’Interior retreu a socialistes i comuns que no hagin derogat la norma tot i haver-s’hi compromès a l’Estat

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha retret a comuns i PSC que no hagin derogat la ‘llei mordassa’ tot i haver-s’hi compromès a l’Estat i ha acusat els socialistes de ser precisament els “principals garants que s’apliqui amb mà de ferro”. Elena ha respost així a una pregunta del diputat del PSC-Units Ramon Espadaler sobre l’anunci del conseller d’Interior a Catalunya Ràdio per deixar d’aplicar la ’llei mordassa’ emparant-se en sentències europees. Espadaler ha demanat a Elena que “deixi de posar els funcionaris en la tessitura d’obeir el Govern o complir la llei”. Per la seva banda, el conseller ha insistit que simplement s’ha canviat el criteri a seguir per tal de “garantir l’exercici dels drets fonamentals”.

Segons Elena, es vol que l’aplicació de la llei de seguretat ciutadana garanteixi l’exercici de drets fonamentals. Per això a partir d’ara la policia catalana separarà la instrucció de l’aixecament d’actes, per exemple, i quan s’hagi d’aplicar una sanció en una mobilització s’adreçarà a la persona que hagi fet la infracció i no a l’organitzador de l’acte.

El conseller d’Interior ha remarcat que aquests criteris els ha avalat el gabinet jurídic de la Generalitat i els lletrats del Parlament. A més, ha subratllat que tant sentències del TEDH com del TC també van en aquesta línia. En aquest sentit, s’ha mostrat “sorprès” que el PSC “sigui el principal garant d’aplicar la ’llei mordassa’ amb la màxima rigidesa i amb mà de ferro”. “Vostès deien que la llei era més pròpia de l’Hongria d’Orbán i no d’un règim democràtic, i ara demanen que siguem els que l’apliquem amb la màxima rigidesa”, ha retret.

Durant la sessió de control al Govern el diputat de Cs Matías Alonso també ha exigit a Elena que “no reinterpreti les sentències” i “no apliqui les lleis a la carta”. A més, ha acusat el conseller d’Interior de “soscavar l’autoritat dels agents”. Al seu torn, Elena li ha retret que siguin ells qui menystingui el cos i els ha acusat “d’anar contra els Mossos i les competències del Parlament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes