Política

Aragonès reitera a Junts i la CUP “focalitzar-se” en allò que els uneix davant les crítiques per la bilateral

Batet qualifica la reunió d’“aixecada de camisa” i la CUP d’escenificar “un conflicte tancat”

El president insisteix durant la sessió de control que els acords de la reunió amb l’Estat van ser “de mínims”

Els resultats de la Comissió Bilateral han protagonitzat el debat dels grups independentistes en la sessió de control al Govern, aquest dimecres al Parlament. El president del grup de Junts, Albert Batet, ha titllat la reunió entre Generalitat i Moncloa de divendres passat d’“autèntic engany” a la ciutadania i d’“aixecada de camisa”. La líder de la CUP, Dolors Sabater, ha criticat que la foto de la Bilateral “escenifica un conflicte tancat” entre Catalunya i l’Estat. A les rèpliques, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit que els acords de la reunió van ser “de mínims”. Ha demanat a JxCat que “és imprescindible focalitzar-se” en allò que “comparteixen”, més que en el que diferencia els diversos partits independentistes.

Sabater ha constatat que la imatge de la Bilateral escenifica que el “conflicte obert” entre Catalunya i l’Estat està “tancat”. A més, la diputada anticapitalista ha preguntat a Aragonès “quin sentit té” que no assisteixi a la conferència de presidents autonòmics de La Palma però, en canvi, sopi amb el rei espanyol: “Quin sentit té contribuir a l’estancament del conflicte en comptes d’estar-lo denunciant?”, ha afegit. Sabater ha lamentat així que Aragonès i el vicepresident, Jordi Puigneró, coincideixin al sopar de diumenge al MNAC amb Felip VI, en el marc de la inauguració del Mobile, que organitza la GSMA.

Al seu torn, Batet ha afirmat que la Bilateral sí que va ser “històrica”, però per l’“aixecada de camisa” que va representar: “Va ser un autèntic engany als catalans, siguin independentistes o no”, ha apuntat el cap de files del grup parlamentari de Junts. A més, Batet ha subratllat que “no hi ha Bilateral que valgui” sense “voluntat” de l’executiu espanyol de permetre que la Generalitat gestioni tots els seus recursos.

Així mateix, ha remarcat que “tampoc hi ha taula de diàleg” si a l’altra banda la Moncloa no té “cap intenció” de resoldre el conflicte polític: “Ara mateix no estem en un procés de negociació, sinó de negació”. En aquesta línia, batet ha reclamat a Aragonès que cal que l’independentisme sigui “més fort” a partir d’una “estratègia col·legiada” per avançar i perquè Madrid no els “prengui el pèl”.

El president del Govern ha respost que és “fonamental” enfortir les institucions i “focalitzar-se” en tot allò que els uneix, més que en el que els separa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes