Política

Giró es compromet fer públiques les despeses de la Generalitat en publicitat institucional

El PSC reclama al conseller d’Economia i Hisenda més “claredat i transparència” en les aportacions als mitjans de comunicació

El conseller replica que al govern espanyol hi ha un “obscurantisme total” en relació amb aquesta partida

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, s’ha compromès aquest dimecres a presentar tres nous informes pressupostaris sobre els recursos públics de la Generalitat, en clau de despesa econòmica, i farà públiques les dades de despesa en publicitat institucional. “Ens obliguem a presentar-los per incrementar la transparència”, ha afirmat Giró durant una interpel·lació parlamentària del PSC-Units sobre les actuacions del seu departament als comptes anuals del govern.

La portaveu del grup socialista, Alícia Romero, ha reclamat al conseller més “claredat i transparència” en les aportacions que fa l’executiu, des de la secretaria de Difusió, als mitjans de comunicació. També li ha demanat que aclareixi a què ha destinat els 6.500 milions d’euros que ha rebut del fons Covid.

Romero ha defensat que l’“obligació” del seu grup és “fiscalitzar” el govern i ha reclamat a l’executiu català “criteris clars i precisos” sobre com s’adjudicaran les campanyes publicitàries.

“Abans de demanar més recursos i fer el seu discurs victimista haurien de governar bé, gestionar bé”, ha afirmat la portaveu socialista.

En la seva resposta, Giró ha assegurat a Romero que “ben aviat” sortiran les memòries de l’últim trimestre una vegada “s’acabin d’auditar”. Segons ha avançat, el govern farà públiques a l’abril les dades de despesa en publicitat institucional a través de la secretaria de difusió.

Giró ha assegurat que el govern no farà “el que va fer el tripartit de José Montilla”, al qual ha atribuït haver “multiplicat el dèficit” de la Generalitat

Amb certa ironia, el conseller ha convidat Romero a demanar la compareixença del secretari de Difusió de la Generalitat, Jofre Llombart, a condició que el secretari d’Estat de Comunicació del govern espanyol, Francesc Vallès, també comparegui per explicar “on es gasten” l’increment del 42% en publicitat i propaganda que la seva secretaria té assignats dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), ja que, segons ell, hi ha un “obscurantisme total”. “Ningú sap on s’ho gasten”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes