Política

La CUP suspèn cautelarment els seus tres regidors al govern de Vilanova i la Geltrú

La formació els dona una setmana perquè lliurin les actes

Si no ho fan, elevaran el cas a la Secretariat Nacional, tot i que dos dels electes només formen part del partit local

Capgirem Vilanova – CUP ha donat una setmana als seus tres regidors al govern de la ciutat perquè pleguin i lliurin les seves actes a la formació per un “greu incompliment” del codi ètic.

L’assemblea de la formació es va reunir ahir dimarts d’urgència després que Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga votessin a favor dels pressupostos municipals i desobeïssin així el mandat de l’organització, que havia acordat votar-hi en contra.

Aquest dimecres la CUP de Vilanova ha fet públiques les mesures consensuades davant el que consideren un “grau incompliment” del codi ètic del partit local i del Reglament del Funcionament Intern de la CUP nacional. “Documents debatuts i aprovats per tota la militància i que, com a càrrecs electes, els tres regidors estan obligats a complir”, recorda la formació.

És per això que insta Jofra, Garriga i Aliaga a lliurar les seves actes i els dona un termini màxim de set dies per fer-ho.  Si dimarts no han entregat les actes, l’assemblea local elevarà el cas al Secretariat Nacional del partit perquè decideixi què fer amb els tres regidors i  “prengui les mesures legals i polítiques previstes als Estatuts de la CUP nacional”.

L’objectiu, recalquen, és “continuar mantenint la representació institucional que correspon arran de les eleccions del 2019”.

El partit també ha retret a dos dels tres regidors que ahir no assistissin a l’assemblea. A la reunió només hi va anar Aliaga, que va dir que no renunciaria a l’acta malgrat en un comunicat previ els tres electes van dir que posaven el càrrec “a mans del partit”.

Preguntats per quins són els escenaris que s’obren ara, membres del partit apunten que hi ha múltiples possibilitats, ja que hi ha un factor de complexitat afegit: Jofra i Garriga no són militants de la CUP nacional i només ho són del partit local.

En aquest sentit, fonts del partit reconeixen que una possibilitat és que els tres regidors vulguin mantenir l’acta i, aleshores, la formació els expulsi. Això, de retruc, comportaria que el grup municipal es dissoldria i ells continuarien a l’Ajuntament com a regidors no adscrits.

Si es dona aquest cas, des del partit insten l’alcaldessa Olga Arnau (ERC) a expulsar-los del govern “per una qüestió de dignitat democràtica, perquè no seria lògic que governés amb tres trànsfugues”. Un altre escenari, expliquen des de la CUP, és que els tres regidors es quedin amb els poders del grup municipal.

Mentre no es resol el futur de les tres actes, l’assemblea ja ha avançat que suspèn cautelarment els tres regidors com a representants i portaveus al consistori, de manera que la mateixa Assemblea “s’erigeix com a única interlocutora vàlida respecte de la resta de grups de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez compareixerà avui a les 12 per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona