Política

Uns 100.000 refugiats d’Ucraïna han entrat a Polònia des de l’atac de Rússia

La fugida de la guerra també és molt nombrosa cap a Romania, on es calcula que han creuat més de 20.000 persones de l’inici de la guerra

Unes 10.0000 persones han creuat ja la frontera a Polònia des de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, segons ha informat aquest dissabte el viceministre d’Interior polonès, Pawel Szefernaker.

En una roda de premsa en el punt fronterer de Nedyka, el viceministre ha remarcat que l’entrada a Polònia s’ha produït “al llarg de tota la frontera amb Ucraïna”, i ha indicat que entre els refugiats hi ha principalment dones i infants, així com homes que no tenen edat de combatre.

Segons ha explicat, la primera decisió que s’ha pres és obrir el trànsit a vianants en tots els punts fronterers, cosa que ha fet que en només dues hores s’hagi permès l’entrada a 5.000 persones.

Polònia ha creat uns punts d’atenció al refugiat, on cada cop s’hi desplacen més persones, on reben atenció mèdica, menjar i també poden descansar fins que autobusos els traslladen a centres d’acollida temporal arreu de Polònia.

Un altre punt on s’acumulen refugiats és Przemysl, on hi ha una estació fantasma que s’ha convertit en un dels principals punts fronterers cap a Polònia. Des d’aquí s’organitzen combois per repartits els refugiats cap d’altres ciutats del país.

Romania

Unes 20.000 persones han entrat a Romania procedents d’Ucraïna des de l’inici de la guerra dijous passat, segons ha informat el govern romanès.

El pas fronterer més concorregut és el que uneix Chernivtsi, al sud-oest d’Ucraïna, amb la província romanesa de Suceava. “El 80% són dones i infants”, ha explicat un treballador social de la localitat fronterera de Siret, on s’ofereix aigua, tè i menjar als desplaçats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona