Política

La CUP no substituirà Juvillà al Parlament fins que el Suprem resolgui el recurs

La formació diu que explotaran totes les línies judicials obertes i reiteren que no volen que se normalitzi la repressió

Nogay Ndiaye, número dos de la llista de la CUP-NCG a Lleida a les passades eleccions, no agafarà el relleu de l’exdiputat Pau Juvillà al Parlament de Catalunya fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que el Parlament va presentar a finals de gener contra la retirada de l’escó de Juvillà. La formació dona per fet que la sala contenciosa administrativa del Suprem rebutjarà les mesures cautelars perquè “juguem amb les cartes marcades”. Això sí, ha deixat clar que aquest relleu no afectarà l’acció política que porta a terme la CUP. “Això no vol dir que donem la batalla per perduda, no vol dir que vulguem normalitzar la repressió”, ha dit el diputat Xavi Pellicer, que ha afegit que la CUP explotarà totes les línies judicials obertes.

La formació anticapitalista preveu que el Suprem es pronuncií sobre la resolució de les cautelars en les properes tres setmanes. Pellicer ha explicat que s’ha optat per l’estratègia de substituir Juvillà per Ndiaye perquè és la “millor manera”, diu, d’aconseguir els objectius polítics que planteja la CUP per aquesta legislatura, que són “avançar en els drets socials i materials, fer un gir a l’esquerra i avançar en l’horitzó independentista”.

Així mateix, des de la formació han remarcat que en el cas de Juvillà encara hi ha vies judicials obertes i que n’obriran de noves. “Òbviament anirem fins al final i no donarem el braç a tòrcer tant pel que fa la vulneració de drets d’en Pau com per la persecució política que pateix l’independentisme per part de l’estat espanyol”, ha dit Pellicer.

Al seu torn, Pau Juvillà ha dit que el seu compromís amb la CUP és “ineludible” i ha anunciat que continuarà treballant per la seva formació. A més, també ha destacat el compromís social de Nogay Ndiaye a qui li ha desitjat “molts encerts quan arribi el moment”.

De la seva banda, Ndiaye ha tornat a remarcar que la via judicial de Juvillà segueix oberta i la formació arribarà fins al final. També ha dit que “és un plaer” la possibilitat d’entrar com a diputada al Parlament per “contribuir al canvi portant les lluites dels moviments socials i intentar trencar aquest sistema tan corrupte i esbiaixat” i ha afegit que en aquest procés tindrà Juvillà com a suport.

Renovació del Secretariat Nacional

La CUP ha celebrat aquest dissabte a Lleida el consell polític ordinari on s’ha tancat l’etapa del Secretariat Nacional que va entrar el 2019. Així, la formació ha anunciat que d’aquí quinze dies es presentarà el nou secretariat, el qual tindrà com a reptes fer una proposta política a nivell municipal i aconseguir que la formació sigui l’eina necessària per avançar en els drets nacionals del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries