Política

Puigdemont contesta a Borrell: “Sembla que algú lamenta que a Barcelona no hi hagués un bany de sang”

“No he estat mai en cap maleter, vaig anar a Brussel·les per denunciar la repressió espanyola”, afirma l’expresident

Carles Puigdemont ha contestat a Josep Borrell: “Sembla que algú lamenta que a Barcelona no hi hagués un bany de sang”. L’expresident de la Generalitat ha reaccionat així a les declaracions de l’alt representant de la UE, segons les quals Zelenski “no és el tipus de líder que s’escapa amagat en un cotxe”.

Borrell no ha esmentat Puigdemont, però “com que molts interpreten” que sí, l’expresident s’ha sentit “en l’obligació de respondre”. Puigdemont ha lamentat que en uns moments “tan tràgics” per a Ucraïna la UE tingui “representants tan irresponsables”. Alhora afirma que “Borrell sap” que no ha estat “mai” en cap maleter i que va anar a Brussel·les per “denunciar la repressió espanyola”, tal com no ha “parat de fer”. “Mai he estat amagat. Els únics dies que ho he estat van ser els del meu empresonament a Alemanya i Itàlia, per ordre d’Espanya”, ha recordat Puigdemont.

Alhora, l’expresident interpreta que Borrell està “enfadat” amb ell perquè li ha preguntat “per què hi ha un 44% d’espanyols” al seu equip directiu, xifra “molt superior” al nombre de nacionals “que altres comissaris tenen” o si “està d’acord” amb les declaracions del ministre espanyol d’exteriors “que sosté que Borrell ocupa la més alta representació diplomàtica espanyola, en contra del que hauria de ser”. “Potser també està ferit –ha afegit Puigdemont en un fil a Twitter – en veure que el país que representa no compta per massa res en la gestió de la guerra d’Ucraïna”.

L’expresident a l’exili també afirma que “no tenia cap dubte” que “l’atac de l’estat espanyol contra els catalans” que van celebrar el referèndum d’independència l’1 d’octubre del 2017 “de manera pacífica” era “propi d’un estat autoritari”. I afegeix: “Sembla que algú lamenta que a Barcelona no hi hagués un bany de sang. Això és molt seriós”.

També subratlla que el seu compromís “aleshores i ara” va ser “prevenir tot esclat de violència”, perquè mentre dura “pot generar una falsa eufòria” però el “pòsit” que deixa “enverina generacions”. “He estat criticat per això des de sectors independentistes, però no em pensava que ho seria per Borrell”, afegeix.

Puigdemont continua el fil afirmant: “Guardaré aquestes afirmacions. Sobretot per quan algú des d’Europa, com va fer Donald Tusk, torni a fer crides a la concòrdia i la negociació. No em semblava que l’aleshores president del Consell Europeu demanés que convertíssim Barcelona en Kíev. O es tractava d’això?”.

I acaba: “Borrell insinua una nova política a la UE pel que fa a Catalunya. Això clarifica posicions i evita que perdem oportunitats. Estic segur que quan arribi el moment, la UE ens farà costat i no pressionarà perquè no fem com ara fa Ucraïna, que defensa el seu dret a l’autodeterminació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres