Política

El PP convoca el congrés extraordinari per triar nou líder els dies 1 i 2 d’abril a Sevilla

Feijóo aclarirà demà dimecres després de reunir la direcció del PP gallec si presenta candidatura per presidir el partit

La Junta Directiva Nacional del PP ha acordat convocar el congrés extraordinari per triar nou líder els dies 1 i 2 d’abril a Sevilla. En una reunió de prop d’una hora celebrada aquest dimarts a Madrid, el màxim òrgan del PP entre congressos ha pres la decisió que els barons i dirigents del partit havien estat reclamant arran de la crisi interna de les últimes setmanes. El president gallec, Alberto Núñez Feijóo, que es perfila com a successor de l’encara president del PP, Pablo Casado, aclarirà demà dimecres a la tarda si presenta candidatura. En una atenció als mitjans, Feijóo ha explicat que el PP gallec ha convocat una junta directiva a les 17.30 hores en què traslladarà la seva decisió.

“L’anunciaré com correspon” i després d’haver escoltat els seus companys del PP de Galícia, ha remarcat Feijóo. El president gallec ha remarcat que la convocatòria d’aquest congrés era “urgent”, ja que “així ho requeria la situació orgànica” del partit. “Hem d’escoltar els militants”, ha dit.

Els barons l’animen

A l’entrada de la Junta Directiva Nacional, els barons del PP han animat Feijóo a fer el pas. El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha destacat que és un “referent” al partit i que ha demostrat una “gestió eficaç”. El president de Múrcia, Fernando López Miras, ha apuntat que “tots coincideixen que la solució és Feijóo”. També s’ha pronunciat en aquest sentit el president andalús, Juanma Moreno.

Congrés extraordinari

El president del comitè organitzador del congrés serà l’eurodiputat Esteban González Pons. Les precandidatures es podran presentar fins a les 20 hores del 9 de març i per ser-ho caldrà comptar almenys amb el suport de 100 militants. El nombre de compromissaris serà de 3.109. Si hi hagués més d’un candidat, la campanya electoral començaria l’11 de març i s’allargaria deu dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes