Política

Von der Leyen diu que Ucraïna “pertany a la família europea”

Michel, però, admet opinions “divergents” sobre un adhesió

Borrell afirma que l’atac rus fa néixer “l’Europa geopolítica” i demana “reforçar” la UE contra “les forces del mal”

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat aquest dimarts que Ucraïna pertany “a la família europea” després de la petició del país de ser candidat a entrar a la Unió Europea en plena invasió russa. En la seva intervenció al ple extraordinari de l’Eurocambra sobre la situació a Ucraïna, Von der Leyen ha dit que el bloc comunitari i Ucraïna estan ara “més pròxims que mai”, però ha advertit que “queda un llarg camí per recórrer”. Al seu torn, el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha admès que la demanda d’adhesió és una qüestió “difícil” perquè hi ha “opinions divergents” entre els 27. Amb tot, ha dit que el Consell analitzarà de manera “seriosa” la demanda i no “defugirà la seva responsabilitat”.

“Ningú en aquest hemicicle pot dubtar que la gent que lluita de manera tan valenta pels nostres valors europeus pertany a la nostra família europea”, ha dit Von der Leyen, que ha admès que les sancions a Rússia tindran “un cost” per a l’economia europea.

“Estem disposats a assumir aquest cost perquè la llibertat no té preu”, ha remarcat la presidenta de la Comissió Europea, que ha advertit al president rus, Vladímir Putin, que “si volia dividir la Unió ara està més unida que mai”.

Per la seva banda, Michel ha acusat Putin de fer “terrorisme geopolític” i ha afirmat que cal “protegir Ucraïna, la democràcia i la llei internacional”. “Parin la guerra, tornin a casa i parlem”, ha dit Michel a Rússia.

Per la seva banda, l’alt representant, Josep Borrell, ha afirmat que la invasió a Ucraïna ha fet néixer “l’Europa geopolítica”. “No podem seguir confiant que apel·lar a l’estat de dret i desenvolupar relacions comercials convertiran el món en un lloc pacífic. Les forces del mal actuen”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes