Política

La xifra de refugiats per la invasió d’Ucraïna ja supera el milió

“En només set dies hem estat testimonis de l’èxode d’un milió de refugiats d’Ucraïna als països veïns”, ha dit l’alt comissionat de l’ONU per als refugiats, Filippo Grandi

El nombre de refugiats per la invasió russa d’Ucraïna ja supera el milió de persones, ha dit l’alt comissionat de l’ONU per als refugiats (ACNUR), Filippo Grandi.

“En només set dies hem estat testimonis de l’èxode d’un milió de refugiats d’Ucraïna als països veïns”, ha dit aquesta matinada a través de Tuiter Filippo Grandi. “Per molts milions més, dins d’Ucraïna, és hora que les armes callin, perquè es pugui brindar assistència humanitària que salvi vides”.

Grandi avaluarà la situació dels refugiats en una visita a Romania, Moldàvia i Polònia, tres dels països receptors, per garantir així als governs el suport d’ACNUR, segons ha dit ell mateix a través de la xarxa social Tuiter.

Més de la meitat de refugiats s’han dirigit a Polònia i alguns milers ja han arribat a tercers països, com ara la República Txeca, on hi ha una important comunitat ucraïnesa.

En un missatge col·locat a la xarxa social, Grandi diu que des de dijous, data en què es va iniciar la invasió, el nombre de refugiats “creix exponecialment, hora a hora” i que en els 40 anys que porta treballant amb els refugiats mai no hi havia vist “el creixement tan ràpid a l’èxode d’una població”.

“Fins que no es pari el conflicte, els ucraïnesos continuaran fugint”, diu Grandi, que va reiterar les perspectives que aquesta crisi pugui provocar fins a 4 milions de refugiats.

Abans de l’esclat d’aquest conflicte internacional, l’ACNUR tenia registrats 53.500 refugiats i sol·licitants d’asil de nacionalitat ucraïnesa, dels quals 36.500 eren a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia