Política

Rússia compara els EUA amb Napoleó i Hitler per voler “subjugar” Europa

Lavrov insisteix que una tercera guerra mundial serà “nuclear”

Acusa Ucraïna d’estar utilitzant civils com a “escuts humans”

El ministre d’Afers Exteriors de Rússia, Sergei Lavrov, ha comparat els Estats Units amb Napoleó i Hitler per, ha dit, la seva voluntat de “subjugar” Europa. “Napoleó i Hitler tenien l’objectiu de subjugar Europea. Ara els americans també el tenen”, ha dit el titular d’Exteriors rus en una roda de premsa aquest dijous. Lavrov ha assegurat que la població “no ha de mirar només la pel·lícula de Hollywood”, en referència a la informació dels mitjans occidentals sobre la guerra d’Ucraïna. A més, ha insistit que una tercera guerra mundial serà “nuclear” i ha acusat Occident de no estar fent res per evitar-la.

Pel ministre rus, Occident està volent “reforçar” la seguretat a l’est d’Europa en detriment de la de Rússia i ha dit que el país no ho pot acceptar. A més, ha acusat el govern ucraïnès d’estar utilitzant “civils com a escuts humans”.

Pel que fa a la Unió Europea, Lavrov l’ha acusat d’estar actuant sota les ordres de Washington. Pel ministre rus, les accions del bloc “estan mostrant quin és el seu lloc” en l’esfera internacional.

Pel que fa a l’advertència de guerra nuclear, Lavrov ha dit que aquests plans estan “només al cap dels polítics occidentals” i no al de “la gent de Rússia”. Segons el ministre rus, Occident està “planejant” una “guerra real” contra Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia