Política

La Mesa demana als lletrats un informe complementari sobre les llicències per edat

L’òrgan va rebutjar la setmana passada la petició del PSC d’enregistrar les reunions

La Mesa ha demanat als lletrats que facin un informe complementari que inclogui la situació de la vintena de treballadors del Parlament que estan cobrant la llicència per edat. És a dir, el règim que permet que els treballadors de la cambra cobrin sense haver d’anar a treballar els últims anys de la seva vida professional. El Parlament ha eliminat aquesta figura però ara s’ha de decidir abans del 1 d’abril què passa amb les 12 persones que l’han sol·licitat però no l’estan cobrant i amb la vintena de treballadors que l’estan percebent. L’informe que els membres de la Mesa tenen sobre la taula és el del lletrat Ferran Domínguez però només parla dels 12 treballadors afectats. I abans de prendre cap decisió la Mesa vol tenir una visió global.

Tot plegat després de la tensió viscuda en la reunió de la Mesa de la setmana passada entre la secretària general del Parlament, Esther Andreu, i el lletrat major de la cambra, Miquel Palomares, arran dels informes sobre les llicències per edat. Palomares se sentia qüestionat perquè era l’encarregat de coordinar un informe sobre la qüestió i Andreu va decidir demanar a un altre lletrat, Ferran Domínguez, que fes un compendi sobre el mateix tema. Aquest és l’informe que ha arribat a la Mesa.

El dia següent el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) va publicar que Andreu recuperava les funcions de direcció dels Serveis Jurídics que havia delegat en Palomares.

Tot i que en roda de premsa aquest dimarts, la portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha demanat que s’enregistrin les reunions de la Mesa i la Junta de Portaveus, fonts de la Mesa han explicat que el PSC ho va plantejar en la reunió de la setmana passada i que la petició va ser rebutjada tenint en compte l’opinió de la majoria.

Posició de la CUP

LA CUP-NCG ha demanat que es garanteixi “transparència” a la Mesa i la Junta de Portaveus, però ha apostat per fer-ho amb mesures preses “a partir del consens”. Després que aquest dimarts el PSC hagi sol·licitat que s’enregistrin en àudio les sessions, els anticapitalistes han defensat que no tenen “cap inconvenient” en què es faci, sempre que sigui de manera acordada amb la resta de partits. Ara bé, la diputada Basha Changue ha avançat que el partit no se sumarà a la petició dels socialistes per les “possibles ingerències judicials” que es podrien produir a les reunions. “Hem de veure quina és la millor via per no convertir les sessions de la Mesa en escenaris judicials”, ha defensat la diputada Basha Changue.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia