Política

Biden prohibeix les importacions de petroli i gas de Rússia

Washington alliberarà petroli de la reserva per minimitzar l’impacte de la mesura en els preus de la benzina

Assegura que treballa amb els països europeus per reduir la seva dependència energètica de Rússia

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, ha anunciat aquest dimarts la prohibició de les importacions de petroli, gas natural i qualsevol tipus d’energia de Rússia com a mesura de pressió a Moscou per la invasió d’Ucraïna.

“Els petroli i gas rus no seran acceptats als ports dels EUA”, ha informat Biden en una roda de premsa a la Casa Blanca. “No participarem en el subsidi de la guerra de Putin”, ha justificat

La prohibició de les importacions energètiques de Rússia, un dels principals productors globals, l’aplicarà només els Estats Units, ja que els aliats europeus, molt més dependents de l’energia russa, han mostrat les seves reticències al respecte. Les importacions d’Estats Units del petroli rus suposen prop del 8% del total i en el cas d’Europa s’eleven al 27%, segons les respectives dades oficials.

El polític demòcrata ha assegurat que ha pres aquesta decisió després de debatre-la amb els països europeus, però ha admès que aquests no podran seguir els mateixos passos per la dependència energètica que tenen del subministrament rus.  “Podem fer aquest pas, però altres no el poden fer”, ha constatat.

En aquest sentit, ha remarcat que els EUA treballen amb els països europeus per reduir la seva dependència energètica de Rússia.

Biden ha reconegut que la mesura tindrà un impacte en el preu de la benzina, que no ha parat de créixer ja des d’abans de la invasió. “Defensar la democràcia implicarà costos i ens suposarà costos també a nosaltres”, ha avisat. És per això que ha anunciat que alliberarà 60 milions de barrils de la reserva de petroli per minimitzar la pujada.

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, es va mostrar aquest dilluns a favor que la comunitat internacional aprovi cancel·lar les compres de petroli rus. “Ho pots anomenar embargament o un acte moral quan et negues a donar diners a terroristes”, ha dit.

La prohibició de les importacions energètiques de Rússia per part d’Estats Units se suma a les sancions econòmiques adoptades recentment contra Moscou en coordinació amb els socis europeus, entre les quals la restricció de les operacions internacionals del banc rus i la suspensió per a les entitats russes del sistema internacional SWIFT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona