Política

La Xina dona “suport” a un alto el foc entre Rússia i Ucraïna

El president francès i el canceller alemany, Olaf Scholz, mantenen una reunió telemàtica amb Xi Jinping

El dirigent xinès també es mostra a favor de garantir l’accés de de la població civil a l’ajuda humanitària

Xina avala les gestions de França i Alemanya per intentar assolir un alto el foc a Ucraïna i garantir que la població civil tingui accés a l’ajuda humanitària.

El president de França, Emmanuel Macron, i el canceller d’Alemanya, Olaf Scholz, han mantingut una trobada telemàtica aquest dimarts amb Xi Jinping. El mateix Macron ha assegurat a les xarxes socials que el líder xinès ha donat suport a la seva iniciativa per un alto. “Després de recordar la importància del principi de sobirania i integritat territorial, el president Xi ha donat suport a l’acció de França i Alemanya per a un alto el foc”, han expressat des de l’Elisi.

Des de l’equip de Macron han confirmat que el president xinès també s’hauria mostrat a favor de garantir l’accés de la població civil a l’ajuda humanitària coordinada per les Nacions Unides.

En la trobada telemàtica els tres governants han abordat els esforços internacionals per resoldre la crisi, “inclòs el paper de les sancions, per arribar a una solució diplomàtica”.

A més, els dirigents europeus han insistit sobre les “conseqüències dramàtiques” de la invasió russa d’Ucraïna, especialment pel número creixent de víctimes civils.

El líder xinès ha recordat la tradicional posició de Pequin sobre “la importància del respecte de la sobirania i la integritat territorial” dels Estats.

Segons l’Elisi, els tres líders polítics han acordat mantenir “contactes estrets” sobre el conflicte a l’est d’Europa. També han parlat sobre les discussions de cara a un possible acord en el programa nuclear d’Iran i sobre les relacions entre la Unió Europea i la Xina.

El passat 1 de març, el ministre d’Exteriors xinès, Wang Yi, en una conversa telefònica amb el seu homòleg ucraïnès, Dimitri Kuleba, va fer una crida als dos països a trobar una solució negociada al conflicte i a donar suport a “tots els esforços internacionals constructius” per aconseguir un “acord polític”.

En la mateixa conversa, Yi va advertir que “la seguretat d’un país no s’hauria d’obtenir a expenses de la seguretat d’altres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia