Política

El Regne Unit deixarà de comprar petroli rus de manera gradual

Londres suspendrà a finals d’any aquestes importacions, que ara representen un 8%

El govern de Boris Johnson explora la possibilitat de vetar les compres de gas

El Regne Unit reduirà gradualment les importacions de petroli rus i deixarà de comprar cru a Moscou a finals d’any, ha anunciat aquest dimarts el ministre d’Empreses, Energia i Estratègia Industrial britànic, Kwasi Kwarteng.

“El mercat ja ha començat a excloure al petroli rus. Prop del 70% del mateix ja no pot trobar un comprador”, ha dit Kwarteng. L’anunci del ministre ha coincidit amb el discurs del president dels Estats Units, Joe Biden, en els qual ha comunicat la prohibició amb efectes immediats de les importacions de petroli i gas de Rússia.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va descartar dilluns un veto immediat als hidrocarburs procedents de Rússia i va defensar la necessitat de reduir la dependència de Moscou “pas a pas”.

El Regne Unit deixarà de comprar petroli rus a la fi de 2022. Aquest període de “transició” oferirà al mercat britànic nou mesos per a ajustar-se als canvis i assegurar noves vies de subministrament una vegada quedin vetats el cru i derivats del petroli de Rússia, que representen el 8% de la demanda britànica.

En els propers mesos Londres negociarà amb els Estats Units, Països Baixos i Estats d’Orient Mitjà, que ja subministren la major part de les importacions de cru, per a ampliar aquests lliuraments, ha detallat el ministre en un missatge en les xarxes socials.

A més, el Regne Unit, que extreu petroli en la mar del Nord, entre altres fonts, té una capacitat de producció pròpia “significativa”, així com àmplies reserves acumulades.

Kwarteng ha avançat que el govern també explora l’opció de vetar les compres de gas com a càstig per la invasió d’Ucraïna ordenada pel Kremlin. El Regne Unit “no és dependent del gas natural” rus, que representa només el 4% del consum intern, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia