Política

La UE acorda noves sancions contra Rússia i Bielorússia per la invasió d’Ucraïna

El bloc aplicarà mesures per limitar l’ús de les criptomonedes i exclourà 3 bancs bielorussos del sistema SWIFT

La Unió Europea ha acordat noves sancions contra Rússia i Bielorússia per la invasió d’Ucraïna. En una reunió dels ambaixadors dels 27 aquest dimecres, s’ha pactat un quart paquet de sancions per la guerra a Ucraïna que serà aprovat formalment per procediment escrit. El bloc europeu ha ampliat la llista negra d’oligarques, exclourà 3 bancs bielorussos del sistema SWIFT i aplicarà mesures per limitar l’ús de les criptomonedes. També restringirà l’exportació de tecnologia de navegació marítima a Rússia, segons ha avançat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. Des del reconeixement rus a les autoproclamades repúbliques de Donetsk i Lugansk a finals de febrer, Brussel·les ha replicat Moscou amb quatre paquets de sancions.

El primer es va acordar el 22 de febrer i sancionava 351 diputats de la Duma i 27 persones i entitats com a represàlia pel reconeixement rus de les regions rebels de Donetsk i Lugansk. També es van imposar restriccions al comerç amb aquestes àrees i altres restriccions financeres amb Rússia.

El segon paquet, pactat el 25 de febrer, inclou sancions contra el president rus, Vladímir Putin, i el ministre d’exteriors rus, Sergei Lavrov. A més, es van imposar algunes restriccions econòmiques, com la limitació de les exportacions de productes d’alta tecnologia.

Amb el tercer paquet del 28 de febrer i el 2 de març es prohibeix l’ús del sistema de transaccions financeres SWIFT a set bancs russos, es tanca l’espai aeri als vols russos, es prohibeixen les transaccions amb el Banc Central de Rússia i s’afegeixen 26 persones i una entitat més a la llista negra. La UE també va aprovar la suspensió de l’emissió dels mitjans estatals Russia Today i Sputnik. D’altra banda, es van ampliar les sancions individuals i econòmiques contra Bielorússia, que ja havia estat castigada per la repressió interna des del 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes