Política

Illa pressiona Aragonès perquè vagi a La Palma

El president avisa que no anirà “a una conferència buida”

El socialista creu que la invasió d’Ucraïna crea una situació excepcional i el cap del Govern vol “treball i acords”

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha aprofitat la sessió de control al ple del Parlament per pressionar de nou al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i reclamar-li que assisteixi finalment a la Conferència de Presidents que se celebrarà el cap de setmana a l’illa canària de La Palma. Per al socialista, la invasió de Rússia a Ucraïna ha creat una situació “excepcional” que mereix que Catalunya participi de la trobada on assegura que se’n parlarà de les conseqüències d’aquella guerra. Aragonès, però, avisa que no anirà “a una conferència buida” i només s’obre a canviar de criteri i assistir-hi si es garanteix “treball i arribar a acords”.

El PSC ve reclamant al president que assisteixi amb la resta de líders autonòmics des del dia que es va convocar. De fet, quan es va ajornar per l’esclat del conflicte a Ucraïna, Illa ja va insistir de nou a Aragonès que modifiqués la seva decisió de no assistir i no deixés “la cadira de Catalunya buida” perquè considerava que el que s’hi tractaria era de vital importància. Ara, però, Illa assegura que el motiu que ha de fer virar el criteri del president és que s’hi parlarà de les conseqüències a l’Estat de la invasió de Rússia a Ucraïna. “El món ha canviat i Catalunya ha de saber quin és el seu lloc. Si Catalunya està amb Ucraïna, vostè ha de seure a la Conferència de Presidents de La Palma”, ha sentenciat al ple.

Aragonès, que fins ara s’hi havia negat a assistir al·legant que en aquestes reunions “només es rep informació i no es debaten ni prenen acords”, s’ha obert a rectificar sempre que la jornada “sigui realment útil”. “Si hi ha una situació nova i excepcional com la d’Ucraïna, el que s’hauria de fer és treballar i arribar a acords, i aleshores hi podríem ser”, ha dit el president, que ha avisat, però, que no assistirà “a una conferència buida”. “Si només es tracta de fer-se una foto i rebre informació que ja es rep per les rodes de premsa, no val la pena”, ha dit, tot demanant que si la trobada es vol fer útil s’hi hauria de parlar de “la coordinació en l’acollida de refugiats d’Ucraïna, de mesures de suport a l’àmbit energètic per a empreses i llars catalanes, i de fons per a despeses que ocasionarà aquesta situació en l’àmbit habitacional, educatiu, etcètera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes