Política

El preu de la llum cau un 21,8% aquest dijous a l’Estat, però és el cinquè més car de la història

L’import mitjà del MWh baixa dels 400 euros però en alguns trams encara supera aquest valor

La franja més cara és de vuit a nou del matí (452,69 euros/MWh) i la més econòmica d’onze a dotze de la mitjanit (319,5 euros/MWh)

El preu mitjà de l’electricitat al mercat majorista de l’Estat fixat per aquest dijous baixa un 21,8% respecte d’aquest dimecres, fins als 369,75 euros el megawatt per hora (MWh), però encara és el cinquè preu més alt de la història.


Segons les dades de l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE), el preu de la llum cau més de 100 euros després de tres jornades seguides per damunt dels 400 euros/MWh. Aquest dijous es pagarà al valor més baix d’aquesta setmana, en la qual dimarts va assolir un nou màxim històric: de 544,98 euros/MWh. Tot i així, hi haurà quatre franges horàries on el MWh es pagarà més de 400 euros.

Les franja horària en la que resultarà més car encendre els electrodomèstics aquest dijous 10 de març serà de vuit a nou del matí, quan el MWh es pagarà  a de 452,69 euros. La franja més econòmica serà entre les onze i la mitjanit, a 319,5 euros el MWh.


Aquest dijous l’energia elèctrica serà un 32% més econòmica que dimarts, però nou vegades més cara que al segon dijous de l’any passat, quan el megawatt es pagava 40,76 euros l’hora. Si es compara amb el passat 24 de febrer, quan va començar la guerra d’Ucraïna, l’electricitat serà un 164% més cara que aleshores, quan va costar de mitjana 205,6 euros el megawatt hora.

A la resta dels mercats europeus, el valor de la llum també va a la baixa. El preu mitjà del MWh serà de 388,23 euros/MWh a Itàlia, de 374,5 euros/MWh al Regne Unit, de 369,75 euros/MWh a Portugal, de 367,23 euros/MWh a França i de 279,15 euros/MWh a Alemanya.

Davant l’escalada del preu de l’energia dels darrers dies als principals països europeus, la ministra espanyola per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha defensat que “cal treballar ràpidament en la mesura, incloent possibilitat d’establir topalls als preus”.

Segons Ribera, aquestes decisions podrien “frenar el contagi d’alts preus” que es produeix entre el gas i l’electricitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona