Política

Rússia afirma haver destruït gairebé la totalitat de defensa antiaèria ucraïnesa

El Kremlin diu que ha neutralitzat 89 avions i 57 helicòpters

El ministeri de Defensa assegura que pràcticament no han quedat pilots i es realitzen pocs intents de vol de l’aviació enemiga

El ministeri de Defensa rus ha afirmat aquest dimecres que les seves forces han destruït gairebé la totalitat de la defensa antiaèria d’Ucraïna.

El portaveu de Defensa, Ígor Konashenkov, ha assegurat que “en el curs de l’operació han estat destruïdes en total 2.786 instal·lacions de la infraestructura militar d’Ucraïna”. “A dia d’avui han estat inutilitzats el 90% dels aeròdroms militars en els quals es basava el gruix de l’aviació militar”, ha declarat , segons informen les agències russes. Rússia va envair el país el passat de 24 de febrer sota el pretext de protegir les repúbliques prorusses de Donetsk i Lugansk.

A més, segons ell, les tropes russes han inutilitzat més del 90% dels sistemes de defensa antiaèria de llarg i mitjà abast, així com 81 punts de radiolocalització de la força aèria enemiga. El portaveu ha proclamat que Ucraïna “ha perdut pràcticament el comandament militar de l’aviació militar i de la defensa antiaèria”.

Konashenkov ha indicat que abans de la “operació militar especial” –com qualifica Moscou la seva ofensiva a Ucraïna- el país veí disposava d’una força aèria amb “fins a 250 avions i helicòpters de guerra”, dels quals –segons Moscou- l’exèrcit rus ha destruït 89 avions i 57 helicòpters, tenint en compte que abans de la invasió part de la flota aèria ucraïnesa es va refugiar a Romania i no participa en els combats.

En aquest sentit, ha destacat que a l’exèrcit ucraïnès “pràcticament no han quedat pilots de primera i segona classe” i que actualment es registren “comptats” intents de vol de l’aviació de guerra d’aquest país.

Segons Konashenkov, a manca de dades pròpies, l’exèrcit d’Ucraïna intenta obtenir informació sobre la situació aèria del centre de comandament d’avions E-A3 del sistema AWACS-OTAN instal·lat a la ciutat ucraïnesa de Vínnitsa, que patrullen les 24 hores del dies els cels de la veïna Polònia.

El militar ha informat que en el curs de l’operació bèl·lica contra l’exèrcit rus ha destruït 953 tancs i vehicles blindats ucraïnesos, 101 sistemes de llançament de míssils múltiples a reacció, 351 canons i morters, 93 drons i 718 camions i altres vehicles militars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona