Societat

El centre d’acollida de Pozuelo obre divendres i els d’Alacant i Barcelona, els propers dies

Aquests tres espais canalitzaran l’acollida dels ucraïnesos que fugen de la guerra

Els desplaçats podran hi podran tramitar la sol·licitud de l’estatut de protecció temporal

El ministre espanyol d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha anunciat que a partir d’aquest divendres estarà operatius el centre de recepció i acollida de refugiats ucraïnesos a Pozuelo de Alarcón (Madrid), i en els propers dies els d’Alacant i Barcelona.

Ho ha manifestat aquest dijous a preguntes dels periodistes en una roda de premsa en la que, al costat del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, han presentat les noves mesures que s’incorporaran a l’Estatut de l’Artista.

Escrivá ha explicat que aquests tres centres de recepció canalitzaran l’arribada de refugiats i oferiran una primera alternativa d’emergència als desplaçats ucraïnesos que arribin a l’Estat espanyol fugint de la guerra. “Allà començarem a desplegar la directiva europea” de protecció temporal, ha subratllat.

Des d’avui mateix els refugiats ucraïnesos poden sol·licitar a les oficines d’Estrangeria de la Policia Nacional a totes les províncies i en aquests tres centres de recepció l’estatut de protecció temporal, que els permetrà obtenir permisos de residència i treball en 24 hores i els donarà accés a la sanitat i l’educació, suport social i ajudes econòmiques.

El titular de Migracions no ha precisat el nombre d’ucraïnesos que ja han arribat a l’Estat. Escrivá ha indicat “n’hi ha uns mil” acollits dins del sistema estatal però ha apuntat “que n’hi ha bastants més en xarxes familiars. “Una vegada que obrim els centres començaran a venir aquí perquè rebran aquesta documentació per estar a Espanya amb tots els drets i a partir d’aleshores podrem tenir xifres fiables””, ha afegit.

Sánchez promet que l’Estat espanyol “donarà exemple de solidaritat i de cooperació institucional” en l’acollida de refugiats

Aquest divendres arriben a l’Estat vint nens malalts de càncer i les seves famílies
ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha promès aquest dijous que “Espanya donarà exemple de solidaritat i cooperació institucional” i treballarà amb totes les administracions per donar “garanties de seguretat” als refugiats ucraïnesos que arriben a l’Estat. Aquest divendres a la tarda aterrarà a Torrejón de Ardoz un avió amb 20 nens ucraïnesos malalts de càncer i les seves famílies. El govern espanyol prepara centres per acollir refugiats a Barcelona, Madrid i Alacant. Sánchez ha fet aquestes manifestacions durant la visita al Centre de Pozuelo de Alarcón, a Madrid, de la mà del ministre d’Inclusió, Seguretat Social Migracions, José Luis Escrivá.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona