Política

El Regne Unit congela els fons de l’oligarca rus Roman Abramóvich

També li prohibeix viatjar i frena la venda del Chelsea

El govern de Boris Johnson amplia la llista de magnats sancionats arran de la guerra d’Ucraïna amb set noms més

El Regne Unit ha congelat els fons de l’oligarca rus Roman Abramóvich, li prohibeix viatjar i frena la venda del Chelsea. El govern de Boris Johnson ha ampliat la llista de magnats sancionats arran de la guerra d’Ucraïna amb set noms més, entre els quals a més d’Abramóvich també hi ha el del seu antic soci, l’industrial Oleg Deripaska, i “la mà dreta de Putin”, Igor Sechin, segons ha informat en un comunicat Downing Street. S’estima que el patrimoni net d’aquests oligarques suma fins a 15.000 milions de lliures. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha assegurat que “no hi pot haver refugis segurs per a aquells qui han recolzat l’atac ferotge de Putin contra Ucraïna”, i que el seu govern serà “despietat” a l’hora de perseguir-los.

“Les sancions d’avui són el darrer pas en el nostre suport infrangible al poble ucraïnès”, ha afirmat Johnson. Als set magnats russos a qui el Regne Unit ha inclòs a la llista, se’ls congelen tots els actius que tinguin al país, se’ls prohibeix viatjar-hi i cap ciutadà o empresa podrà fer negocis amb ells.

Downing Street subratlla que les sancions tenen per objectiu “aïllar Putin i tots aquells qui l’envolten”. El govern del Regne Unit calcula que el patrimoni net d’aquests magnats ascendeix a 15.000 milions de lliures.

D’aquesta quantitat, fins a 9.000 milions els concentra l’oligarca Roman Abramóvich, propietari del Chelsea i amb participacions al gegant de l’acer Evraz i Norilsk Nickel. Les sancions que ara li imposa el Regne Unit frenen la venda del club de futbol, però per garantir que el Chelsea pugui continuar competint, el govern li atorgarà una llicència especial.

“Permetrà que es compleixin els partits, els qui tinguin entrades puguin assistir-hi i es pagui el personal; però allò que és més important, privarà Abramóvich de beneficiar-se de la propietat del club”, ha assegurat la secretària d’Estat de Tecnologia, Cultura, Mitjans de Comunicació i Esport, Nadine Dorries.

Precisament, aquesta setmana un superiot vinculat al magnat rus, el ‘Solaris’, va abandonar el port de Barcelona. L’havien estat reparant en una drassana. L’embarcació, de 140 metres d’eslora, va sortir del port aquest dimarts a la tarda.

La secretària de Relacions Exteriors del Regne Unit, Liz Truss, ha subratllat que el paquet de sancions contra els set magnats russos demostren “un cop més que els oligarques no tenen cabuda a la nostra economia o societat”. “Els seus vincles estrets amb Putin els fan còmplices de la seva agressió; la sang del poble ucraïnès és a les seves mans, haurien d’acotar el cap de vergonya”, ha dit Truss.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona