Política

Borràs admet que el cas Juvillà demostra “l’extrema vulnerabilitat” de les institucions

Defensa, també, les seves “accions”

La presidenta del Parlament compareix per fer balanç del primer any de legislatura i finalment accepta algunes preguntes

Les llicències per edat han costat 14’4 MEUR al Parlament des del 2009

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha admès que el cas Juvillà (CUP) ha demostrat “l’extrema vulnerabilitat” de les institucions catalanes. Borràs ha comparegut aquest divendres al Parlament davant els mitjans per fer balanç del primer any de legislatura. La presidenta de la cambra ha defensat les seves “accions parlamentàries” per defensar Juvillà: “No hi ha dubtes sobre la meva consideració sobre la seva condició de diputat: està signada del meu puny i lletra”, ha asseverat. Borràs ha afegit que per “enrobustir” el Parlament cal “unitat”, impulsar una llei electoral i reformar el reglament. Després de llegir la compareixença, Borràs ha acceptat finalment 5 preguntes dels i les periodistes, després de la insistència de la premsa.

Les llicències per edat han costat 14’4 MEUR al Parlament des del 2009

14.399.822 euros. És el cost de les llicències per edat al Parlament des del 2009, que han gaudit 55 persones, i que va destapar l’’Ara’. La xifra l’ha donat la presidenta de la cambra, Laura Borràs, durant la seva compareixença d’aquest divendres, per fer balanç del primer any de legislatura. Ara encara queda pendent de tancar la negociació de les conseqüències de la decisió d’eliminar les llicències per edat amb els treballadors i treballadores que encara no la gaudeixen però que la tenen concedida en les condicions aprovades el 21 de desembre de 2021. D’altra banda, Borràs ha refermat la seva “confiança” en la secretària general del Parlament, Esther Andreu, tot i la retirada de l’escó de Pau Juvillà (CUP).

Borràs ha remarcat que ara és “més conscient” de les “limitacions” de la cambra, però també del paper que ha de jugar el Parlament per “definir l’horitzó nacional del país”. La presidenta del Parlament ha culpat la “repressió” de l’Estat de la pèrdua de l’escó de Juvillà, i també dels “precedents” del cas de l’expresident Quim Torra (2020).

Borràs va designar Andreu com a secretarària general, junt amb un equip nou, per rellevar l’anterior grup liderat per Xavier Muro. Va ser Andreu qui, de fet, va ordenar la retirada de l’acta de Juvillà. Borràs, però, ha expressat el seu “suport” i ha refermat que hi manté la “confiança”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES