Política

Sánchez recorda els vincles de Putin amb la ultradreta: “Ni Vox, ni Salvini ni Le Pen se sortiran amb la seva”

El president espanyol apel·la a la unitat i demana al PP que faci “un exercici de patriotisme europeu”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha recordat aquest dimecres al Congrés els vincles del president rus, Vladimir Putin, amb la ultradreta europea, i ha advertit que si a Itàlia governés Salvini, a França Le Pen o Vox a Espanya seria “la mort d’Europa”. “Per això Putin en els últims anys ha donat suport a formacions d’ultradreta”, ha dit, perquè “el que voldria serien governs autoritaris a Europa”. Amb tot, ha assegurat que “ni Espanya ni Europa permetran que la ultradreta i els seus moviments polítics governin” i, per tant, “ni Le Pen, ni Salvini ni Vox se sortiran amb la seva”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions a la sessió de control del Congrés, on ha respost les preguntes de la portaveu del PP, Cuca Gamarra, i del líder de Vox, Santiago Abascal. El líder de Vox –que ha volgut incloure a la seva intervenció una crítica a la guerra de Putin- ha acusat el president espanyol de pretendre “fer-se l’imprescindible” on ningú l’espera. “No està fent res pels espanyols que estan patint”, ha dit Abascal, i el seu govern “és una fàbrica de misèria”.

La portaveu del PP, Cuca Gamarra, també ha acusat el president espanyol d’inacció sobre els efectes de la crisi. Segons Gamarra, Sánchez demana “sacrificis des d’una atalaia”. Una “immoralitat” quan l’executiu “no s’ha estret el cinturó” i té “60.000 milions d’euros de marge per reduir despesa ineficient”.

“Li demanem que abaixi de manera immediata els impostos, perquè demà és massa tard per a la majoria dels espanyols”. “Miri el que està passant als països de l’entorn”, ha dit, perquè “l’única finalitat de fer esperar els espanyols fins al 29 de març és recaptar més”, ha dit Gamarra.

En la seva resposta a Gamarra, Sánchez ha apel·lat a la “unitat” en la resposta als efectes de la crisi generada per la guerra d’Ucraïna, i ha demanat al PP que faci “un exercici de patriotisme europeu” i no aprofiti la situació per provar de derrocar el seu executiu.

Sánchez també ha ironitzat sobre el tarannà del nou PP. “No sé a qui estic contestant, si a l’anterior PP o al nou PP”, perquè “utilitzen els mateixos arguments”.

En aquest marc, ha insistit que l’Estat està aplicant el full de ruta pactat a la Conferència de Presidents, i ha recordat que en primer lloc això passa per treure els fons de la dinàmica “partidista”.

Ha destacat que l’executiu busca “un gran acord de país” en la resposta als efectes de la guerra i de cara a les polítiques europees. “Crec que Europa està unida i la societat espanyola està donant suport a la resposta que estem donant a l’agressió de Putin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia