Política

Junts demana a ERC que “desautoritzi” Rufián i “analitzarà” la situació si no ho fa

Rius insinua que el portaveu dels republicans vol un tripartit amb els comuns i el suport extern del PSC

El portaveu de Junts, Josep Rius, demana a ERC que “rectifiqui i corregeixi” el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i ha afegit que “analitzarà” la situació si el seu soci de Govern no ho fa. En diferents entrevistes, Rius ha insinuat que Rufián vol justificar un tripartit amb els comuns i el suport extern del PSC. I ha fet referència també que les polèmiques declaracions es donen quan s’està parlant del futur immediat de Rufián com a possible alcaldable de Santa Coloma i en un context de vaga dels docents. El portaveu de Junts creu que han estat unes paraules que, més enllà de l’espai de Junts, també “han sonat malament” en tot l’independentisme.

Rufián va dir aquest dimarts sobre els contactes de l’entorn de Puigdemont amb Rússia: “Són senyorets pensant que eren James Bond”. Unes declaracions que Rius ha qualificat de “molt greus, lamentables, impròpies i deshonestes” especialment perquè venen d’un membre d’ERC. A més, ha assenyalat que s’han fet en un context de condemna internacional a Rússia per l’atac a Ucraïna. Segons Rius, s’ha de mirar que no es repeteixin episodis com les polèmiques declaracions de Rufián. Junts espera que ERC “rectifiqui” i “desautoritzi” el seu portaveu a Madrid. I preguntat directament per què farà el seu partit si això no passa, Rius s’ha limitat a dir que “analitzaran” la situació perquè són unes paraules “d’extrema gravetat” sense avançar escenaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia