Política

Aragonès esquiva valorar les paraules de Rufián: “La funció d’un president és no contribuir al soroll”

El president del govern assegura que manté tota la confiança en Gonzàlez-Cambray i aposta pel diàleg amb els sindicats de l’ensenyament

El republicà també evita posicionar-se sobre la causa de Borràs al TSJC perquè no té tota la informació: “No entraré a fer de jutge, no em correspon

El president de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha evitat aquest dimecres desautoritzar el portaveu d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, arran de la polèmica per les declaracions d’aquest sobre els presumptes contactes de l’entorn del president Carles Puigdemont amb Rússia.

“La funció d’un president és no contribuir al soroll”, ha defensat en una atenció als mitjans a Stuttgart (Alemanya). El cap del govern ha esquivat així valorar les paraules del diputat republicà, que dimarts va afirmar que alguns dels membres de l’equip de Puigdemont “són senyorets pensant que eren James Bond”.

Aragonès ha subratllat que cal “centrar-se en les qüestions importants”. “No entraré a valorar les declaracions que s’han fet, ni les qüestions publicades”, ha afegit.  “El més important és que ens aïllem del soroll”, ha insistit.

El republicà ha remarcat que el marc de “referència” del govern és Europa, i no Rússia. En aquesta línia, ha afirmat que l’independentisme i, “especialment” el seu executiu, volen i busquen el continent europeu com a “referència” de drets i llibertats.

Preguntat sobre si ha tractat d’aquesta polèmica amb el seu vicepresident, Jordi Puigneró, Aragonès ha respost que ell no acostuma a parlar de les converses privades que té amb altres membres de l’executiu o altres actors polítics.

D’altra banda, Aragonès ha manifestat el seu suport al conseller d’Ensenyament, Josep Gonzàlez-Cambray, enmig de la vaga del sector educatiu, i ha refermat que hi manté tota la confiança. El president ha remarcat que cal fer un “salt endavant en qualitat” i afrontar una transformació “inevitable” en l’ensenyament. No obstant això, ha garantit que el govern escolta totes les opinions i que el “compromís” amb la transformació educativa és “absoluta”. “El que toca ara és diàleg, diàleg i diàleg, i estem a disposició d’afrontar-lo amb els sindicats”, ha dit.

Preguntat per la causa que afecta la presidenta del Parlament, Laura Borràs, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Aragonès ha respost que vol tenir tota la informació abans d’establir cap criteri. “No entraré a fer de jutge, no em correspon. Hi ha un procediment en curs”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia