Política

L’activista cors Yvan Colonna mor després d’un mes en coma

Va ser agredit a la presó d’Arles per un altre pres

La justícia francesa li va suspendre la pena per motius mèdics

El pres polític cors Yvan Colonna va morir ahir a conseqüència de l’agressió de què a principi de mes va ser víctima per part d’un altre pres al centre penitenciari d’Arles, on l’activista independentista complia condemna. Colonna, de 61 anys, va ser sentenciat a cadena perpètua per l’assassinat, el 1998, del màxim representant de l’Estat francès a Còrsega. Després de l’agressió, Colonna va ser hospitalitzat a Marsella. La justícia francesa li va suspendre la pena el 17 de març per motius mèdics. Finalment Colonna va morir ahir, segons va informar l’advocat de la família a la cadena BFM TV.

L’agressió a Colonna va tenir lloc a la presó d’Arles el 2 de març. Segons BFM TV, el seu agressor és un antic gihadista que va ser condemnat per terrorisme. L’activista cors va ser escanyat amb les mans i la falta d’oxigen al cervell el va fer entrar en coma, tal com havia detallat el fiscal de la ciutat de Tarascon, Laurent Gumbau.

Les autoritats corses havien denunciat abandó de responsabilitats de l’Estat francès en no protegir-lo. L’atac va desencadenar una onada de protestes a Còrsega per part dels moviments independentistes que va acabar amb destrosses materials i desenes de ferits entre els participants de les mobilitzacions i les forces de l’ordre. La suspensió de la condemna a Colonna a causa del seu estat de salut havia estat una reclamació dels independentistes corsos.

Després de dues setmanes d’aldarulls, el govern francès es va congratular, el 17 de març, de la tornada a la calma a Còrsega, encara que fos “fràgil.” Aquell mateix dia, el president francès, Emmanuel Macron, va plantejar la possibilitat de canviar l’estatus de l’illa a una autonomia i de negociar les demandes penitenciàries d’altres presos corsos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona