Política

El PSC qüestiona que ERC i CUP vulguin “abanderar” la no aplicació del Reglament en cas que Borràs vagi a judici

Romero anima Aragonès a convocar els grups a una taula de partits després del “gest” de la trobada de dilluns

El PSC-Units ha qüestionat que ERC i CUP vulguin “abanderar” la no aplicació de l’article del Reglament que dicta la suspensió dels diputats en cas que se’ls obri judici oral per corrupció. Així, la portaveu a la cambra, Alícia Romero, ha insistit que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, haurà de ser suspesa en cas que l’enviïn a judici pel suposat fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Romero ha recordat que l’article va ser introduït arran d’una transacció entre JxSí i la CUP. “Els partits que van proposar-lo per lluitar contra la corrupció no crec que ara abanderin la no aplicació d’aquest article”, ha afegit.

Romero ha assenyalat que la unitat de l’independentisme està “trencada” de fa molts mesos i que ara Borràs “crida a la unitat per un tema personal i que l’afecta”. “M’agradaria més que l’independentisme s’unís en bé de polítiques públiques, que millorin la vida dels ciutadans”, ha afegit. Els socialistes es desentenen del que faran els republicans, però han assegurat que el seu grup demanarà el compliment del Reglament. “Veurem què fa ERC”, ha dit.

D’altra banda, Romero ha demanat al president del Govern, Pere Aragonès, que convoqui la taula de partits després de la trobada que va mantenir dilluns amb els grups. “Va ser un gest i d’aquí a convocar la taula de partits hi ha molt poc”, ha apuntat la dirigent socialista, que ha celebrat que “el diàleg ha començat a Catalunya”.

Romero creu que “la intel·ligència” d’Aragonès i Lambán farà que es reuneixin per abordar la candidatura dels JJOO d’hivern

També amb el diàleg a la mà, Romero ha demanat “un diàleg honest amb l’Aragó” per a la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern. Els socialistes celebraran divendres a la seu del partit unes jornades sobre l’esdeveniment. Hi participarà el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i els presidents del COE i del COI. També representants de pistes d’esquí, alcaldes del Pirineu o experts. També hi haurà membres del Govern, com Mònica Bosch, coordinadora del projecte olímpic, o Marta Subirà, presidenta dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Romero ha assenyalat que tant Aragonès com el president de l’Aragó, Javier Lambán, “han de tenir interès a parlar”. L’última reunió prevista entre els dos presidents la va cancel·lar Lambán. “Estem convençuts que la intel·ligència dels dos presidents farà que es faci, i esperem que sigui com més aviat millor”, ha apuntat. Els socialistes miren d’encaixar algun tipus de participació de Lambán a les jornades de divendres, ja que no hi podrà ser presencialment.

La portaveu del PSC-Units ha criticat que el Govern hagi modificat la llei de consultes per a poder convocar la votació sobre la candidatura. “Si estan d’acord amb la candidatura, siguem valents i tirem-la endavant sense enfangar-la amb una consulta”, ha opinat Romero, que també ha criticat la “la doble vara de mesurar”, ja que “en aquest cas consulten, però no ho han fet per modificar el calendari escolar”. De nou, els socialistes han emplaçat el president del Govern, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a “posar-se al capdavant” de les negociacions amb els sindicats educatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes