Política

Antich, sobre Borràs: “Li obren processos per motivacions polítiques”

El líder d’Òmnium diu que el cas de la presidenta del Parlament respon a que “és una de les cares de l’independentisme”

El nou president d’Òmnium Cultura, Xavier Antich, ha defensat aquest dijous al matí que el cas judicial que té obert la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i que se centra en la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes, té “motivacions polítiques”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Antich ha considerat que la presidenta de la cambra “és una víctima més dels milers que hi ha en aquesta operació d’estat contra l’independentisme, que és d’una magnitud i abast enorme”. En aquest sentit, emmarca el cas de Borràs dins un tipus de “repressió” consistent en “obrir processos fonamentalment per ser una de les cares visibles del moviment independentista”.

Així, ha recordat que Òmnium “hi ha estat sempre al costat de Borràs”. “Des de sempre hem mostrat el suport a Borràs perquè sabem que hi ha motivacions polítiques, que encara que no son per actuacions derivades del moviment independentistes sinó que tenen a veure amb la seva gestió a la Generalitat, és una evidència que tenen motivació política, amb la que l’Estat pretén erosionar el moviment”, ha afegit.

Taula de diàleg i via unilateral

Preguntat per la viabilitat d ela taula de diàleg entre el Govern català i l’espanyol, Antich ha defensat que aquest és un instrument “útil en la mesura que aplegui consensos molt plurals i tan amplis com siguin possible”. “Tots els instruments poden ser útils i son legítims, però han de ser compartits dins el moviment independentista”, ha dit, tot afegint que “inquieta que els instruments que hi ha sobre la taula siguin ridiculitzats per altres parts”. “hi ha prou en tenir mínimes nocions de política comparada per veure que on hi ha conflicte polític són útils aquests instruments, a molts llocs del planeta. És útil en la mesura que és un instrument compartit”, ha sentenciat. De la mateixa manera, preguntat per la via unilateral, ha emmarcat això en la mateixa dinàmica. “Passa el mateix, és útil un instrument en la mesura que aplega consensos i serveix per construir”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona