Política

Blinken matisa Biden sobre Putin: “Els Estats Units no busquen un canvi de règim a Rússia”

El líder rus afirma que el país està “orgullós” dels seus militars a Ucraïna: “Compleixen amb el seu deure”

El secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, ha volgut matisar les paraules del president dels EUA, Joe Biden, sobre Vladímir Putin, en les quals assegurava que “no pot seguir en el poder”. “Com vostès sabran, i com ens han escoltat dir en diverses ocasions, no tenim una estratègia de canvi de règim a Rússia ni en cap altre lloc”, ha assegurat Blinken aquest diumenge des de Jerusalem. “El que Biden va voler subratllar és que no es pot permetre que Putin llanci una guerra o participi en una agressió contra Ucraïna, ni contra ningú”, ha precisat el principal diplomàtic nord-americà. En paral·lel, el líder del Kremlin ha afirmat que Rússia està “orgullosa” dels seus militars a Ucraïna: “Compleixen amb el seu deure”.

“Avui vull dirigir-me en particular a tots els militars i personal de la Guàrdia Nacional Russa que participen en l’operació militar especial al territori del Donbass i Ucraïna”, ha afirmat Putin en un missatge de vídeo en el Dia de la Guàrdia Nacional difós per l’agència de notícies TASS. “La situació real de combat està certament associada a alts riscos. I sé molt bé com actueu en aquestes situacions: amb valentia i professionalitat, habilitat, decisió i sense por. El nostre enorme país està orgullós de vosaltres”, ha sentenciat el president rus. D’altra banda, el mateix president francès, Emmanuel Macron, s’ha desmarcat de les paraules de Biden, que també va titllar Putin de “carnisser” en la seva visita a un camp de refugiats a Varsòvia.

“Jo no utilitzaria aquest tipus de llenguatge perquè encara estic parlant amb el president Putin”, ha observat Macron en declaracions a la cadena France 3. “Volem aturar la guerra que Rússia ha llançat a Ucraïna sense fer la guerra. Aquest és l’objectiu”, ha recordat el president francès. “No hem d’oblidar la nostra geografia i la nostra història. No estem en guerra amb el poble rus”, ha conclòs Macron.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs