Política

Iceta demana diàleg “fins a l’últim moment” per a un acord Catalunya-Aragó

El ministre de Cultura evita especular sobre una possible candidatura catalana en solitari dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha apostat aquest divendres per esgotar totes les possibilitats de diàleg “fins a l’últim moment” per fer possible un acord entre Catalunya i Aragó que permeti una candidatura unitària dels Pirineus per albergar els Jocs Olímpics d’Hivern 2030.

En declaracions a Tv3, Iceta ha evitat especular sobre una possible candidatura en solitari de Catalunya i ha remarcat que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) “no contempla que no hi hagi acord”, malgrat que el govern d’Aragó s’ha desmarcat de l’acord tècnic anunciat en els últims dies.

“Pel que jo sé, hi havia hagut una negociació i un treball i, en algun moment, Aragó estava d’acord amb les propostes del COE”, ha assenyalat.

Iceta ha emplaçat les parts a parlar “fins a l’últim moment per fer possible l’acord”: “Sóc apòstol del diàleg, la negociació, el pacte i d’una certa flexibilitat”, ha afirmat.

Segons Iceta, no cal “polititzar” ni “fer de la candidatura un escenari de querelles de tipus polític o territorial”, sinó ajudar a construir una candidatura “solvent” i “molt unitària”.

“Junts tenim molta més força”, ha raonat el ministre.

Aquest divendres hi ha una reunió a Madrid convocada pel COE on assistirà la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i representants del govern espanyol. No hi anirà Lambán, que s’ha negat a ser-hi i a firmar l’acord tècnic.

Taula de diàleg

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha assegurat que el català forma part de la taula de diàleg i ha assenyalat que el govern espanyol “també té obligacions en la promoció de la llengua catalana”. En l’entrevista a ‘Els Matins de TV3’, ha evitat posar data a la tercera reunió de l’espai i ha afegit que es reunirà “quan hi hagi un acord suficientment sòlid com per fer-ho”. El ministre ha confirmat que serà present en la pròxima reunió en representació del govern espanyol i ha negat que la taula estigui bloquejada. “Està treballant”, s’ha limitat a dir sense entrar en més detalls. De fet, segons ha dit, la relació entre govern català i espanyol “progressa adequadament”.

Iceta ha criticat l’absència de Junts a la taula de diàleg. I ho ha qualificat “d’estrany i equivocat”. “Nosaltres ens entenem amb tothom que es vol entendre”, ha afegit tot apuntant que amb Junts semblava que tenien més sintonia amb qüestions com els Jocs d’hivern o l’ampliació de l’aeroport del Prat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes