Política

El PSC demana “generositat” per arribar a un acord per a la candidatura conjunta als JJOO d’hivern

Romero dona marge a Cambray per reconduir la “crisi educativa”, però avisa: “Serem tan durs com calgui si no ho resol”

La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha demanat “generositat” al Govern i a l’executiu aragonès per arribar a un acord per una candidatura conjunta per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030. “Tots hem de tenir la generositat suficient per arribar a aquest acord”, ha expressat. D’altra banda, davant la moció de la CUP que demana el cessament i la reprovació del conseller d’Educació, els socialistes han explicat que donen marge a Josep Gonzàlez-Cambray fins a la setmana vinent, a l’espera que comparegui a la comissió d’Educació. “Escoltarem què diu, però serem tan durs com calgui si aquesta situació no es resol”, ha expressat.

Sobre els JJOO d’hivern, Romero ha insistit que “hi ha marge encara per al diàleg i l’acord entre els dos governs”. Ha recordat que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha fet una proposta tècnica i que “si hi ha divergències, segur que parlant es poden resoldre”. “Ens agradaria que la candidatura que ha plantejat el COE tiri endavant”, ha conclòs.

El president d’Aragó, Javier Lambán, va comunicar dijous per carta al president COE Alejandro Blanco, que aquest divendres no assistiria a la firma de l’acord per a la proposta tècnica de candidatura conjunta amb Catalunya per uns Jocs Olímpics d’Hivern al 2030. Lambán reitera que no està d’acord amb el repartiment de les ubicacions on es durien a terme les proves i insisteix que les d’esquí alpí, snowboard i esquí acrobàtic s’haurien de fer a les estacions d’esquí públiques d’Aragó. En aquest sentit, Lambán avança a Blanco que el govern d’Aragó plantejarà una alternativa sota la premissa de la “igualtat” de condicions entre Aragó i Catalunya i que li farà arribar la setmana que ve per tal de “reconduir el procés”.

Sobre Cambray, els socialistes no descarten cap escenari i encara no han definit la seva posició davant de la moció de la CUP, que en demana la reprovació i el cessament. En tot cas, recorden que el text també pot rebre esmenes per “marcar la posició clara” del grup i no anar “a remolc” dels anticapitalistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes