Política

Llest per al judici oral el cas Inipro contra Ballesteros i vuit persones més

El jutjat d’instrucció 1 de Tarragona ha traslladat a les acusacions a les respectives defenses perquè presentin els seus escrits de defensa i l’expedient s’ha d’enviar a l’Audiència

El jutjat d’instrucció 1 de Tarragona ha deixat a punt el judici del cas Inipro, pel qual s’asseurà al banc dels acusats l’exalcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i vuit persones més. El magistrat ha dictat l’obertura del judici oral i ha traslladat les acusacions a les respectives defenses perquè presentin els seus escrits de defensa. L’expedient del cas s’ha d’enviar a l’Audiència de Tarragona, que és qui acabarà jutjant la causa. Fiscalia reclama penes de presó per nou persones que estarien involucrades en una presumpta trama que hauria desviat 276.000 euros de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMMST) al PSC.

A banda dels principals acusats, a la causa també hi ha com a responsables a títol lucratiu cinc persones, a més del mateix PSC. Fonts dels socialistes han destacat que “per fi arriba el judici oral” després d’un procés “excessivament llarg que ha deixat molt desprotegits els encausats, que no s’han pogut defensar”. Des dels socialistes també han reiterat “el ple convenciment” en la innocència de tots els acusats i s’han mostrat convençuts que “així es podrà demostrar durant el judici”. Finalment, han explicat que sempre han tingut “plena col·laboració amb la justícia” i que han aportat “totes les proves necessàries”.

L’advocat de Ballesteros, David Rocamora, ha apuntat a l’ACN que la interlocutòria “és un pas necessari perquè continuï el procediment” i “no significa cap novetat a nivell processal”. “Tenim ganes d’afrontar el judici per restablir l’honorabilitat de Josep Fèlix Ballesteros, que mai hauria d’haver estat qüestionada”, ha remarcat. A més, ha indicat que no creu que el judici oral comenci abans d’un any.

ERC demana la dimissió de Ballesteros i Floria

El portaveu municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha reclamat aquest divendres la dimissió de l’exalcalde i ara regidor i de la també regidora Begoña Floria. Considera que “l’escenari és greu. I si bé és cert que hi ha presumpció d’innocència, creiem que haurien de dimitir per no malmetre el prestigi de la ciutat i de la feina que fan els regidors”, ha argumentat Puig. El republicà ha aprofitat per subratllar que “el canvi” polític al consistori, ara en mans dels republicans després de tres mandats de Ballesteros, estava “més que justificat”.

Per la CUP el cas Inipro jutja “una manera de fer del PSC”

La CUP de Tarragona ha celebrat l’obertura de la fase del judici oral i la portaveu de la formació, Eva Miguel, ha subratllat que, més enllà dels vuit encausats, el cas jutja “una manera de fer d’un partit que és el PSC”. Miguel ha recordat que el cas el va portar fa deu anys a la Fiscalia el seu partit, que exerceix d’acusació particular, i ara es posa “de manifest” que “no es tractava d’una persecució política, sinó que hi havia fonament”. La portaveu cupaire també ha lamentat que els presumptes diners públics desviats eren de serveis socials, és a dir, “per als més vulnerables”.

Finalment, Eva Miguel ha mostrat la satisfacció del seu partit perquè finalment “es pugui començar a aclarir” el cas i es doni “validesa” al que van denunciar. Alhora ha considerat que Ballesteros, actualment regidor a l’oposició, i la també regidora socialista Begoña Floria, igualment encausada, haurien de dimitir “per coherència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes