Política

estat espanyol

El relleu al capdavant del PP

Rajoy es vanta del 155: “Ara l’independentisme sap que l’Estat té instruments per defensar-se”

L’expresident espanyol diu si “les coses estan més tranquil·les” no és “per no sé quin procés de diàleg”, sinó “perquè la gent pren nota quan els passa el que els passa”

Renya Casado i Ayuso

L’expresident del govern espanyol i del PP Mariano Rajoy ha reivindicat aquest divendres la seva actuació durant l’1-O amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. “Ara l’independentisme sap que l’Estat té instruments per defensar-se”, ha dit, i si “les coses estan més tranquil·les” no és “per no sé quin procés de diàleg”, sinó “perquè la gent pren nota quan els passa el que els passa”, ha proclamat l’expresident espanyol en el conclave que el PP celebra a Sevilla i que escollirà el també gallec Alberto Núñez Feijóo com a nou líder.

Rajoy ha apel·lat a la “unitat” entorn de Feijóo i ha reivindicat un projecte centrat i “obert a tothom” allunyat dels populismes. També ha renyat Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso, sense citar-los, perquè “els companys solucionen les seves diferències amb voluntat d’acord i lleialtat”.

Mariano Rajoy ha arribat al congrés del PP a Sevilla acompanyat de Feijóo, per a qui ha demanat “tant de suport” com va rebre ell. “La seva capacitat està acreditada i l’hem escollit per liderar el PP, però necessita el suport i l’ajuda” del partit, ha dit. L’expresident espanyol ha vinculat aquest suport al nou líder a la “unitat” del partit, perquè “quan estem dividits perdem sempre” i garantir aquesta unió és “responsabilitat de tots”. “Necessitem sumar esforços i avançar tots en la mateixa direcció sense rescindir de ningú”, ha sentenciat.

Segons Rajoy, aquest projecte ha de defugir els “populismes” i els “xantatgistes” tornar a ser transversal. “Hem d’integrar a tothom que tingui alguna cosa positiva a aportar”, ha dit, “i qui no ho entengui no sap el que és un gran partit”, perquè els grans partits “es fan amb tolerància, sentit comú, lleialtat i respecte”. Cal, ha dit, que el PP mantingui “els seus valors” perquè són “els que ens han portat aquí”, i “creiem en aquests principis quan estem a l’oposició i quan estem al govern”. “El PP ha de ser el punt de trobada per a la majoria de la societat espanyola”, ha sentenciat, i “som un partit per a tot Espanya, no per a una fracció, un territori, província o un interès particular”.

En aquest marc ha destacat el lideratge de Feijóo, obre “una pàgina nova de la història del partit”. “No és una història perfecta, hem comès equivocacions i hem comès derrotes doloroses, però en cada derrota hem trobat ensenyances per millorar”, i avui som “una mica més prudents i experimentats” i “estem més preparats”. L’expresident espanyol ha advertit també que no es poden tornar a produir situacions com les que han protagonitzat Casado i Ayuso perquè no té sentit “buscar desacords” i mantenir “disputes”. “No som iguals, però tots som companys i els companys solucionen les seves diferències amb voluntat d’acord i lleialtat”. En tot cas ha dedicat una part del discurs a agrair la tasca a Pablo Casado, que “va presidir el partit en moments d’extrema dificultat”. “Li vull agrair el seu valor, entrega i entusiasme a l’hora de defensar les sigles del partit. Moltes gràcies”, ha dit.”Ara la nostra prioritat és tornar a governar a Espanya, quelcom que per poc que fem les coses mínimament bé està a les nostres mans”. “Som un partit de govern i no aspirem a menys”, ha conclòs Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona