Política

Estat espanyol

El jutge embargarà els béns dels comissionistes de les mascaretes de Madrid

Els imputa un delicte d’estafa a l’Ajuntament de Madrid amb la venda de material sanitari

Es van embutxacar 5 milions per un contracte d’11 milions

La justícia embargarà els béns de luxe dels empresaris Luis Medina Abascal i Alberto Luceño Cerón després d’haver admès a tràmit una querella de la fiscalia anticorrupció contra tots dos per suposats delictes relacionats amb el cobrament de comissions per la venda a l’Ajuntament de Madrid de material sanitari, com ara mascaretes i guants, al començament de la pandèmia.

El jutjat d’instrucció número 47 de Madrid estudia la mesura, segons va avançar ahir el diari El País, atenent a la petició de la fiscalia, que vol recuperar els diners presumptament estafats pels comissionistes al consistori.

La fiscalia els atribueix els delictes d’estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals per presumptes irregularitats en la venda de material sanitari, efectuada el març del 2020, en ple confinament de la capital pel coronavirus. Segons la querella de la fiscalia, Luceño i Medina, fill del duc de Feria i de Naty Abascal, es van embutxacar comissions per un import de més de 6 milions de dòlars per contractes de mascaretes, tests ràpids i guants pels quals l’Ajuntament de Madrid va pagar 11,9 milions d’euros.

Cotxes, Rolexs, iot

Anticorrupció sosté que aquests productes es van pagar a un preu molt superior al que demanava el venedor i tenien una qualitat molt inferior a l’oferta. Amb els diners de les comissions, els investigats van adquirir una dotzena de cotxes d’alta gamma (Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes, entre altres), tres Rolex (42.450 euros), un habitatge a Pozuelo de Alarcón (Madrid) per 1,1 milions d’euros i un iot per 325.515, sempre segons la fiscalia. Luceño també va pagar una estada d’una setmana en un hotel de Marbella de 60.000 euros.

Entre altres diligències, el magistrat prendrà declaració als dos querellats el 25 d’abril i als testimonis necessaris per aclarir els fets. El ministeri fiscal exposa en la querella que la persona que inicialment va contactar amb l’Ajuntament va ser Medina, aprofitant “la seva condició de personatge conegut en la vida pública i la seva amistat amb un familiar de l’alcalde de Madrid”, José Luis Martínez-Almeida, situat al centre d’aquest nou escàndol que esquitxa el PP.

Más Madrid, el PSOE i Unidas Podemos també es personaran, per separat, com a acusació particular en la causa.

Tercera condemna judicial al PP pel cas Gürtel

Redacció

La secció segona de la sala penal de l’Audiencia Nacional ha condemnat novament el PP com a partícip a títol lucratiu per la trama Gürtel de Boadilla del Monte, a Madrid. La formació d’Alberto Núñez Feijóo haurà de pagar 204.198,64 euros pel “benefici evident” de les activitats de la trama. Segons la sentència, que ha estat aprovada per unanimitat, el PP va disposar de recursos il·lícits procedents de les comissions que rebien les empreses i de les arques públiques a les campanyes autonòmiques i municipals dels anys 2003 i 2007. És la tercera vegada que el PP és condemnat per les activitats de la trama liderada per Francisco Correa. Després de conèixer la sentència, Feijóo, que va ser elegit nou líder del partit el 2 d’abril durant el congrés de la formació a Sevilla, va dir que el PP assumirà la seva responsabilitat amb “naturalitat i esportivitat”. “Del passat del nostre partit no se’n renega, se n’aprèn”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES