Política

guerra a Ucraïna

Zelenski proposa a Moscou d’intercanviar un líder prorús detingut per presoners de guerra

Víktor Medvedtxuk ha estat arrestat després d’aprofitar l’inici de la invasió russa per escapar de l’arrest domiciliari

El magnat és una persona molt pròxima a Putin

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va proposar dimarts a Moscou intercanviar al líder del partit ucraïnès prorús Plataforma Opositora per la Vida, Víktor Medvedtxuk, pels infants que l’exèrcit rus ha capturat com a presoners de guerra.

El president ucraïnès va anunciar dimarts a través del seu canal de Telegram la detenció de Medvedchuk, que va qualificar de simbòlica. El missatge de Zelenski anava acompanyat d’una foto del líder prorús, assegut, emmanillat i vestit amb roba militar amb una insígnia de la bandera ucraïnesa.

Medvedchuk estava sota arrest domiciliari des de fa més d’un any. El 26 de febrer passat, dos dies després de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, la policia ucraïnesa va comprovar que havia fugit. El polític i empresari, de 67 anys, estava acusat d’alta traïció per revelar secrets d’Estat, treballar per a Rússia i tenir “sòlids vincles” amb el president rus, Vladímir Putin. Medvedchuk té la dotzena fortuna d’Ucraïna, estimada en 620 milions de dòlars, segons la revista Forbes i és conegut per les seves relacions amb Putin.

El Kremlin condemna la detenció a Ucraïna del polític prorús Medvedchuk

El Kremlin ha condemnat la detenció a Ucraïna del diputat i líder opositor ucraïnès prorús Víktor Medvedchuk, acusat de traïció i capturat aquest dimecres després de fugir el passat 24 de febrer, dia de l’inici de l’”operació militar especial” russa a Ucraïna.

Medvechuk sempre s’ha pronunciat “per la pau, contra la guerra (en el Donbass que va esclatar en 2014), contra l’ampliació del conflicte allí”, ha dit el portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov, en la seva roda de premsa telefònica diària. “Si en el seu moment les seves idees i les idees del seu partit s’haguessin tingut en compte o servit de base de la política estatal d’Ucraïna, no hi hauria hagut cap operació militar especial” ara, ha afegit.

“Pel que fa al bescanvi del qual amb tant d’entusiasme i plaer van començar a parlar diverses personalitats a Kíev, Medvedchuk no és ciutadà de Rússia, no tenen res a veure amb l’operació militar especial. Ell és un polític estranger”, ha subratllat. A més, segons ha explicat Peskov, “no sabem si ell mateix vol que Rússia participi d’alguna manera en la solució de la situació en què es troba”.

“Sens dubte, seguirem atentament la sort de Víktor Medvechuk i també instem a això als polítics europeus, que tant es preocupen de la llibertat d’expressió i parlen que no es pot perseguir les persones per motius polítics”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona