Política

Zelensky avisa que cal estar preparat davant la possibilitat que Putin usi armes nuclears

Rússia adverteix sobre “conseqüències imprevisibles” si continua subministrant armament a Ucraïna

El president d’Ucraïna, Volodymir Zelensky, ha advertit que el president rus, Vladimir Putin, pot recórrer a l’armament nuclear i que “tots els països del món” han de preveure aquest escenari. “No només jo, tot el món, tots els països han d’estar preocupats. Podria ser que no fos informació real, però també podria ser veritat”, ha assenyalat el president ucraïnès a la CNN. Zelensky ha assegurat que per a l’exèrcit rus “la vida de la gent no val res” i que per això podrien optar per les armes nuclears. De fet, aquesta és una possibilitat sobre la qual també ha advertit l’exèrcit dels Estats Units. D’altra banda, segons el ’The Washington Post’, Rússia ha advertit als EUA sobre “conseqüències imprevisibles” si continua armant Ucraïna.

La possibilitat que Rússia pugui utilitzar armes nuclears també és un dels escenaris que la CIA segueix de prop, tot i que encara no té constància que Putin hagi optat per aquest camí, segons el seu director, Bill Burns. Mentrestant, des del bàndol rus, s’ha amenaçat els Estats Units a través d’una nota diplomàtica de “conseqüències imprevisibles” si continua subministrant armes a l’exèrcit ucraïnès per combatre les forces russes.

En la nota s’apunta que els Estats Units i els seus aliats de l’OTAN estan “afegint benzina” al conflicte, després que el president del país, Joe Biden, aprovés un paquet d’armes valorat en 800 milions de dòlars i que inclou míssils de llarg abats i vehicles militaritzats. Està previst que els primers enviaments arribin a Ucraïna en pocs dies, segons el rotatiu nord-americà.

Paral·lelament, l’exèrcit rus ha tornat a posar els ulls sobre Kiev després de l’atac a la fàbrica d’armes a les afores capital ucraïnesa durant la nit passada, una ofensiva que arriba hores després de l’enfonsament d’un del vaixells insígnia russos com a conseqüència d’un míssil ucraïnès. El Ministeri de Defensa rus ha amenaçat en incrementar els atacs i ha assegurat que té sota control la planta metal·lúrgica Ilych de Mariúpol.

D’altra banda, Rússia ha ordenat a 18 treballadors de la delegació de la UE a Moscou que abandonin el país en breu i els ha declarat com a persones non grata, segons informa Interfax. Paral·lelament, la justícia russa ha obert una causa contra Google i Wikimedia Foundation per no eliminar informació que les autoritats russes consideren falses o continguts no autoritzats. Per aquest motiu, poden haver de fer font a una multa de 12 milions de rubles i 8 milions de rubles, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona