Política

política

Un atac en una escola de secundària de Kabul deixa almenys sis morts

L’atemptat s’ha produït en un barri on hi viuen hazares, minoria que sovint és objectiu de la filial afganesa d’Estat Islàmic

Aquesta zona de la capital va ser l’escenari de l’atac contra una escola femenina que va deixar 110 morts el maig de l’any passat

Nou atemptat a l’Afganistan que hauria provocat la mort d’almenys sis persones. Aquesta vegada l’objectiu ha estat una escola de secundària del districte de Daschte Barchi, a l’oest de Kabul, on hi viuen hazares, una minoria xiïta que sovint és l’objectiu de la filial afganesa d’Estat Islàmic.

L’atac s’ha produït aquest matí quan dues explosions , segons ha explicat la policia de la capital, han afectat l’institut de secundària Rahim Shahid al voltant de les deu del matí, hora local. Es tem que el nombre de víctimes vagi augmentant perquè les detonacions s’han prodït just a l’entrada de l’escola i podrien haver afectat a més estudiants. De fet, Khalil, un testimoni de l’atemptat ha elevat el nombre de víctimes a almenys 8 morts i més de 40 ferits, i va dir que les “dues explosions” al centre es van produir per “control remot “.Segons va explicar aquest testimoni a Efe, una de les explosions es va produir “a l’interior del col·legi i l’altra a l’exterior”, al camí d’accés dels estudiants.

L’ONG italiana Emergency, que compta amb un dels principals hospitals a Kabul, va informar a Twitter que han rebut almenys set joves ferits.

Diversos periodistes han denunciat a les xarxes socials que els talibans els han prohibit accedir al lloc dels atemptats.

Tot i que els atemptats encara no han estat reivindicats, tot sembla apuntar al grup gihadista Estat Islàmic (EI), que sol reivindicar aquest tipus d’atacs contra els hazara, a qui considera apòstates.

Aquest barri habitat per la minoria hazara és objectiu habitual d’atacs islamistes, com el que es va produir el maig de 2021, quan un atemptat contra una escola femenina va deixar 110 morts, la majoria nenes, i 290 ferits, segons dades de la Fundació Hazara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri