Política

conflicte bèl·lic a l'est d'europa

Moscou avança en la seva ofensiva per controlar el Donbass

El govern ucraïnès informa d’una sèrie d’explosions en territori rus

Guterres es reunirà avui amb Zelenski

Les forces russes van prendre el control ahir de diverses localitats de l’est d’Ucraïna en la seva ofensiva per assolir el domini total del Donbass. Segons el Ministeri de Defensa ucraïnès, l’exèrcit rus ja controlaVelyka Komyshuvakha i Zavody, a la regió de Khàrkiv, i ha guanyat terreny a Zarichne i Novotoshkivske, a Donetsk.

El president rus, Vladímir Putin, va presumir de la campanya militar a Ucraïna i, en un discurs al Parlament de Rússia, va assegurar que “totes les tasques de l’operació militar al Donbass i Ucraïna” es “compliran de manera incondicional”. Putin hi va afegir que Moscou respondrà amb “atacs llampec” en cas d’ingerència estratègica a Ucraïna

L’alcalde de Kíiv, Vitali Klitstxko, va assegurar aquest ahir que l’objectiu de Rússia va més enllà del Donbass i que Putin té la intenció d’ocupar la capital d’Ucraïna i envair tot el país, tot i que actualment ha redistribuït les seves tropes per llançar una ofensiva a l’est.

“Els russos miren d’ocupar tot el país. Fa uns anys pensàvem que l’objectiu era Crimea i no ho és. [Pensàvem que era les regions de] Donetsk i Lugansk, i no ho és. L’objectiu continua sent Kíiv, la capital d’Ucraïna, perquè té un estatus simbòlic, és el cor del país”, va dir Klitstxko davant el Comitè Europeu de les Regions.

L’exèrcit ucraïnès no s’ha quedat de braços plegats. Moscou va informar ahir d’una sèrie d’explosions al sud de Rússia i d’un incendi en un magatzem de munició, uns incidents dels quals, tot i que Ucraïna no admet directament cap responsabilitat, sí que assegura que són un exemple de “deutes que han de ser reparats”, en paraules del conseller de la presidència Mykhailo Podolyak.

En aquest clima d’hostilitat, el secretari general de l’ONU, António Guterres, va arribar ahir a Kíiv en missió de pau per reunir-se avui amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, que ha expressat el seu malestar pel fet que es reunís amb Putin abans que amb ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona