Política

El 65% aniria a votar el referendum popular d'Ibarretxe

Enquesta

El 65% dels bascos assegura que aniria a votar en el cas que se celebrés la consulta popular sobre el futur del País Basc anunciada pel lehendakari, Juan José Ibarretxe, per al 25 d'octubre del 2008.
Però no només això, sinó que, segons el sondeig realitzat per la Presidència de l'executiu de Vitòria, un 59% de la població aniria igualment a votar tot i que el govern central de José Luis Rodríguez Zapatero no aprovés la consulta autoritzada pel Parlament Basc. De fet, només un 21% dels bascos veuria molt malament que el lehendakari convoqués la consulta amb Madrid en contra.

L'enquesta indica que si es fes la consulta, un 15% no aniria a votar, un 13% ho faria en funció de les circumstàncies i un 8% no ha contestat.

En aquest context, el 73% dels bascos consideren que les institucions, els partits polítics i ETA haurien d'acceptar i assumir el resultat de la consulta.

Sense treva
A més, un 58% de la ciutadania basca creu que s'ha d'intentar resoldre el “conflicte polític” sense esperar una treva d'ETA, mentre que un de cada quatre (el 26%) pensa tot el contrari.

Gran part dels ciutadans (56%) valora negativament sobre el fet que Rodríguez Zapatero rebutgi qualsevol possibilitat d'acord i hagi declarat que impedirà la celebració d'una consulta als bascos. Un 18%, però, veu bé la seva actitud.

El sondeig s'ha fet per telèfon entre el 19 i el 20 d'octubre per encàrrec del gabinet de Prospecció Sociològica de la Presidència del govern basc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona