Política

estats units

Un jutge dels EUA creu que la polèmica congressista de QAnon no ha de ser inhabilitada

La política republicana va ser denunciada per donar suport a l’atac al Capitoli

Un jutge de l’estat de Geòrgia ha recomanat aquest divendres no inhabilitar a la polèmica congressista Marjorie Taylor Greene, acèrrima seguidora de l’expresident Donald Trump, pel seu suposat suport a l’assalt al Capitoli del 6 de gener de 2021.

L’escrit del jutge és una recomanació i no una decisió final, ja que aquesta recaurà sobre el secretari d’Estat de Geòrgia, Brad Raffensperger, que és la màxima autoritat electoral en l’estat i que pertany al Partit Republicà, igual que Greene.

Obtenir l’opinió escrita del magistrat era un pas necessari perquè el procés contra ella seguís endavant i, d’haver estat favorable a la inhabilitació, hauria situat a Raffensperger en una situació difícil per a rebutjar-la.

En canvi, amb una recomanació contrària a la inhabilitació per part de la Justícia, l’escenari més probable és que el polític republicà segueixi la línia del magistrat.

Simpatitzant amb el moviment conspiranoic QAnon, Taylor Greene és una de les congressistes més polèmiques dels EUA i ha aconseguit notorietat per les seves habituals sortides de to i el seu suport sense fissures a Trump.

Una inhabilitació –tal com demanen el grup d’activistes que van presentar la demanda contra la legisladora– li permetria acabar el present mandat en la Cambra Baixa del Congrés del país a la fi de gener pròxim, però li impediria presentar-se a la reelecció en els comicis de novembre i, per tant, repetir en el càrrec per dos anys més.

En el seu escrit, el jutge Charles Beaudrot ha indicat que no hi ha proves suficients que Taylor Greene secundés de manera activa l’assalt al Capitoli i, per tant, violés l’Esmena número 14 de la Constitució, que estableix que un membre del Congrés no pot estar implicat en una “insurrecció o rebel·lió”.

Algunes de les proves que els demandants van presentar contra Taylor Greene van ser missatges que ella va compartir en Twitter el gener de 2021 amb l’etiqueta “#FightForTrump” (Lluitin per Trump), però la legisladora es va defensar assegurant que no sabia que un grup de simpatitzants de l’expresident estava planejant irrompre en el Capitoli.

El nom de Taylor Greene ja està imprès en les paperetes de les primàries republicanes de Geòrgia del 24 de maig, en les quals parteix com a favorita, no obstant això haurà d’enfrontar-se a diversos candidats, inclosa l’empresària Jennifer Strahan, la preferida pels moderats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona