Política

Hongria

Orbán assumeix el seu quart mandat consecutiu amb retrets a la UE

El reelegit primer ministre hongarès acusa Brussel·les de retallar la sobirania dels Estats membres

El polític ultranacionalista critica la política de sancions a Rússia i reitera el seu veto a l’embargament del petroli rus

L’ultranacionalista Viktor Orbán ha renovat aquest dilluns el càrrec de primer ministre d’Hongria, que ocupa per quarta vegada consecutiva. El nomenament d’Orbán ha rebut el suport de 133 dels 199 diputats i el vot en contra de 27. Els 39 diputats restants no han participat en la votació.

En la sessió d’investidura al Parlament Orbán ha tornat a acusar la Unió Europea (UE) de voler eliminar la sobirania dels països membres i ha reiterat el seu veto a l’embargament del petroli rus. “Brussel·les intenta erradicar la sobirania dels països membres, i en comptes de l’Europa de la nacions vol construir els Estats Units Europeus”, ha denunciat el líder de Fidesz després de jurar la Constitució del país.

No obstant, ha subratllat que Hongria continuarà sent membre de la UE i que “lluitarà per la unió de les nacions lliures i iguals”.
El polític ultranacionalista ha avançat que el seu govern mantindrà les polítiques centrades en la defensa de les fronteres, la família i els menors. “No acceptarem mesures econòmiques que arruïnin a les famílies”, ha emfatitzat el reelegit primer ministre.

En relació amb la invasió russa d’Ucraïna, el primer ministre ha considerat que “la UE no té instruments per tractar la crisi” i ha posat en qüestió que la política de sancions a Moscou aconsegueixi “posar de genolls a Rússia”.

Orbán ha matisat que el seu país no bloquejarà cap mesura de Brussel·les tret que “travessi la línia vermella”, en una clara al·lusió a l’embargament de petroli rus al qual Budapest s’oposa amb l’argument que la seva enorme dependència energètica de Rússia provocaria greus perjudicis a la seva economia.

L’oposició ha protestat de diverses formes contra el nou mandat de Orbán.

El líder de l’esquerrana Coalició Democràtica i ex-primer ministre Ferenc Gyurcsány ha assegurat que Orbán i el seu govern ha manipulat l’opinió pública. Segons ha denunciat, “les eleccions de l’abril passat no van ser ni lliures ni justes i el nou govern serà il·legítim”.

El partit d’Orbán, el Fidesz, va aconseguir el passat 3 d’abril la seva quarta super majoria absoluta, en aconseguir el 54% dels vots i 199 dels 233 escons del parlament hongarès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona