Política

Montero es mostra “convençuda” que l’IVA dels productes menstruals s’abaixarà “aquesta legislatura”

La ministra d’Igualtat celebra que les baixes per regles doloroses eliminen “l’estigma” i la “vergonya”

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, s’ha mostrat “convençuda” que l’IVA dels productes menstruals s’abaixarà “aquesta legislatura”. La mesura estava inclosa a l’esborrany de la llei de l’avortament, però finalment el text que s’aprovarà aquest dimarts en el Consell de Ministres ho deixa fora per l’oposició del Ministeri d’Hisenda. En una entrevista a TVE abans de la reunió setmanal del govern espanyol, Montero ha reiterat que té el compromís d’Hisenda de debatre-ho de cara als pressupostos generals de l’estat de l’any vinent, que es començaran a elaborar en uns mesos. Sobre altres qüestions que inclou la norma, com les baixes per regles doloroses, la titular d’Igualtat ha celebrat que contribueixen a eliminar “l’estigma” i la “vergonya”.

Montero ha subratllat que la llei regula una incapacitat temporal especial en cas de menstruació amb dolor, sense límit de dies i assumida per l’Estat des del primer. S’haurà de sol·licitar al metge de capçalera i no serà necessari tenir dies previs de cotització com passa amb altres incapacitats.

“Estem llançant un missatge contundent a les dones”, ha destacat Montero, que ha argumentat que amb aquesta mesura es “normalitza que a la nostra societat es parli de la regla” i que “si un dia no pots anar a treballar, l’Estat estarà allà per protegir-te”.

Montero ha defensat que la llei demostra “què és aquest govern de coalició” i “respon a moltes de les demandes del moviment feminista”. Pel que fa a l’avortament i l’eliminació de la necessitat de consentiment patern amb 16 anys, Montero ha defensat que cal garantir que les menors “decideixin sobre el seu propi cos”.

Retorn del rei emèrit

Sobre el retorn a Espanya del rei emèrit, Montero ha afirmat que cal fer una “reflexió profunda” en aquest “moment clau de la democràcia”. Segons la ministra d’Igualtat, la societat espanyola està en una cruïlla entre si “s’aprofundeix en la democràcia” o si es va a un “procés d’involució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona