Política

El COE enterra la candidatura conjunta per als Jocs d’hivern

El Comitè Olímpic trenca negociacions amb Aragó per la seva posició inflexible i se centra ara en una proposta bolcada en Catalunya

L’ens presentarà demà el nou projecte per aspirar a la cita

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) dona per trencades les negociacions amb Aragó després de l’última reunió d’ahir amb representants del govern estatal, de la Generalitat i del govern aragonès, i estudia una nova candidatura bolcada en Catalunya. L’ens considera que Aragó no ha cedit en res i que, fins i tot, no accepta ni la candidatura tècnica que van proposar ells. Ara el COE estudiarà una nova candidatura centrada en Catalunya per als Jocs Olímpics d’hivern, i té previst parlar amb el govern espanyol per veure com es podria tirar endavant. Està previst que el COE expliqui demà les opcions.

Aragó es va negar a firmar el repartiment de les disciplines pactat en un primer moment en la comissió tècnica. I s’ha mantingut en aquesta posició tot i les setmanes de negociacions. Ahir es va celebrar l’onzena reunió i va acabar sense acord. Fonts del govern van avançar a l’ACN que demanarien al COE que valori una candidatura de Catalunya en solitari si no hi ha acord.

Segons l’acord subscrit per la Generalitat amb el COE i que Aragó no accepta, a Catalunya es faria l’esquí alpí, descens i eslàlom, surf de neu, freestyle i esquí de muntanya. A més, l’hoquei sobre gel es disputaria a Barcelona. Les modalitats que s’assignaven a Aragó eren biatló, esquí de fons, patinatge artístic, patinatge de velocitat curta i llarga i cúrling. Al llarg de les negociacions, el govern de l’aragonès Javier Lambán va plantejar una proposta alternativa perquè Aragó i Catalunya es repartissin l’esquí alpí, l’esquí de fons, l’esquí acrobàtic i el surf de neu, de manera que en un territori es fessin les proves masculines i en l’altre, les femenines. I és que la principal queixa del govern aragonès és que les proves estel·lars es farien al Pirineu català. Lambán va expressar ahir la seva sorpresa per l’anunci del COE i va insistir que no hi pot haver una candidatura en la qual es devaluï el Pirineu aragonès. “No serà reeixida una candidatura de país que devaluï i hipotequi el futur de les estacions d’esquí aragoneses en benefici del nostre principal competidor comercial, turístic i econòmic, que és el Pirineu català. I això ho portarem fins a les seves últimes conseqüències, amb tot el que això significa”, va advertir.

LA FRASE

No serà reeixida una candidatura de país que hipotequi el futur de les estacions d’esquí aragoneses
Javier Lambán
President del govern d’aragó


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona