Política

estat espanyol

Rufián: “Joan Carles I està fent una tasca extraordinària per la República”

Critíques de Junts i ERC per la visita de Joan Carles I a l’estat Espanyol

Nogueras diu que “sorprèn” que el govern espanyol “es faci l’ofès” amb el rei emèrit quan “va facilitar-li la fugida”

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha recordat al PSOE que “té moltes coses a fer” davant “l’actitud vergonyosa” del rei emèrit “més enllà de queixar-se”. En roda de premsa aquest dimarts a la cambra baixa, Rufián ha criticat que Joan Carles I “s’hagi passejat de forma impune” els últims dies a Espanya i s’hagi estat “rient de la gent”. “Joan Carles I està fent una tasca extraordinària per la República”, ha ironitzat Rufián. D’altra banda, el portaveu d’ERC al Congrés ha explicat que les relacions amb els socialistes passen pel “pitjor moment” i ha reiterat que la taula de diàleg no s’ha reunit per manca de “contingut”. “Les fotos ens agraden relativament poc”, ha dit Rufián, que ha explicat que el contacte entre els equips de Pere Aragonès i Pedro Sánchez són “constants”. “Qui cregui que el fracàs de la taula de diàleg és de l’independentisme o d’ERC s’equivoca, és sobretot de l’esquerra espanyola”, ha remarcat.

Sobre la compareixença de Sánchez dijous al Congrés pel ’Catalangate’, Rufián ha dit que caldria que anunciés mesures i el compromís que no es torni a repetir. Per la seva banda, la portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha afirmat que “sorprèn” que el govern espanyol “ara es faci l’ofès” amb el rei emèrit quan “és el mateix que fa facilitar la fugida del rei lladre, manté la monarquia corrupta i mira cap a un altre costat”. En roda de premsa aquest dimarts a la cambra baixa, Nogueras ha reaccionat a les paraules de la portaveu de l’executiu espanyol, Isabel Rodríguez, que va assegurar que Joan Carles I havia perdut “l’oportunitat de donar explicacions i de demanar perdó” en la seva visita a Espanya. La portaveu de Junts ho ha vist “una actuació” d’un executiu que té “retòrica buida” i “es fa dir d’esquerres”, però “fa el contrari al que faria un govern progressista”.

Nogueras ha afirmat que el que caldria és que el govern espanyol impulsés una investigació sobre l’exmonarca i ha criticat que mantenir la inviolabilitat del rei la converteix en “impunitat de la corrupció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA