Política

estat espanyol

L’acusació demana apartar un magistrat del judici a Camps per vincles amb el PP

El jutge és el ponent de la futura sentència

L’acusació popular exercida per dues exdiputades socialistes valencianes ha demanat apartar al jutge Joaquín Delgado del tribunal de l’Audiència Nacional que enjudiciarà a l’expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps per una branca del cas Gürtel.

En el seu escrit a la secció segona penal, al qual ha tingut accés Efe, l’acusació planteja “seriosos dubtes” de l’“aparença d’imparcialitat” d’aquest magistrat en haver ocupat alts càrrecs en l’Administració quan governava el Partit Popular.

L’acusació popular explica que el magistrat va ser, entre 2002 i 2003, assessor del Ministeri de Justícia en l’època de José María Michavila, amb Rafael Catalá com a secretari d’Estat, i ja en 2016, quan aquest últim va ocupar la cartera de ministre, Delgado va ser director general de Relacions amb l’Administració de Justícia.

Aquesta trajectòria, en opinió de l’acusació, genera dubtes sobre l’aparença d’imparcialitat d’aquest magistrat, que a més ha estat designat ponent de la futura sentència.

Com a prova d’aquest suposat vincle amb el PP, aquesta acusació apunta també al “fet indiscutible” que el seu cessament en el Ministeri de Justícia es va produir com a “conseqüència directa del canvi de govern per una moció de censura” i l’arribada de Dolores Delgado a aquest ministeri.

“Les aparences indiquen que podria mostrar animadversió cap a aquesta acusació popular i que podria tenir prejudicis i presa de posició respecte a una causa que va provocar el seu cessament com a director general i amb uns acusats, vegeu el Sr. Camps, que reivindica en els seus escrits que la Peça Separada és una causa general contra el PP”, apunta.

Considera a més aquesta acusació que la seva condició de ponent pot ser considerada també “un factor a tenir en compte a l’hora de desenvolupar la seva futura carrera professional, tal com ha succeït amb els magistrats” que han estat recusats en el cas Gürtel Època I o en el de la caixa B del PP per afinitat ideològica amb aquest partit com Concepción Espejel, Enrique López o Juan Pablo González.

Camps s’enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó per delictes de prevaricació i frau en aquesta causa, que arribarà a judici el 17 de gener de l’any que ve. Està acusat en relació amb la contractació irregular amb la trama Gürtel per al muntatge de l’expositor del pavelló de la Comunitat Valenciana en Fitur 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona